Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Κατοχύρωση προϋπηρεσίας για τους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ
Την κατοχύρωση της προϋπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, ζητά με ερώτησή του προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο βουλευτής Αχαΐας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.

Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:

Ο Ν.4024(ΦΕΚ Α/226/27-10-11) «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015» στο άρθρο 6, παράγραφος 4, προβλέπει πως «οι υπάλληλοι που έχουν πριν το διορισμό ή την πρόσληψή τους αποδεδειγμένη προϋπηρεσία στο δημόσιο τομέα των κρατών- μελών της ΕΕ, η οποία έχει διανυθεί με τα ίδια ή αντίστοιχα τυπικά προσόντα της κατηγορίας στην οποία ανήκουν κατά το χρόνο της ένταξης, μπορούν να την αναγνωρίσουν για τη βαθμολογική και μισθολογική ένταξη της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα των κρατών- μελών της ΕΕ…».

Ο άνωθεν Νόμος δεν προβλέπει το πότε θα εκδοθεί το εν λόγω Π.Δ., με αποτέλεσμα να μένει μετέωρη η κατοχύρωση της προϋπηρεσίας για τη βαθμολογική και μισθολογική ένταξη των υπαλλήλων του δημοσίου.

Σημειώνεται ότι ο κ.Υπουργός κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης είπε « …η διαδικασία των προαγωγών των δημοσίων υπαλλήλων, όπως την προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, θα συνεχιστεί πάντα βέβαια στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας. Το ίδιο ισχύει και για την ολοκλήρωση των άλλων υποχρεώσεών μας, όπως η αναγνώριση της προϋπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων που είχαν εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα. Η αξιοποίηση αυτών των δυνατοτήτων θα επανεκτιμάται ως προς την αποτελεσματικότητά τους».

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Πότε προβλέπεται να εκδοθεί τον εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα, που θα περιλαμβάνει και την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα;