Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η περιοδεία του Νίκου Τσούκαλη στη Λακωνία

ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

 


ο Νίκος Τσούκαλης με το Διοικητή του Νοσοκομείου Σπάρτης κ. Νίκο Κουφό και την εκπρόσωπο τβν γιατρών κ. Ανδριάνα Τζουγανάτου

Την αισιοδοξία του για εκλογικό αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών και την είσοδο της Δημοκρατικής Αριστεράς στη νέα βουλή, εξέφρασε ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Σπάρτη, στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας που πραγματοποίησε στη Λακωνία, στις 18 και 19-11-2011. Όπως ανέφερε ο βουλευτής, η επίσκεψή του σηματοδοτεί την έναρξη «συζητήσεων και ανταλλαγή απόψεων με όλους τους πολίτες και τους φορείς της Λακωνίας, ώστε με κοινή προσπάθεια να συν-διαμορφώσουμε την ατζέντα με στόχο έναν ολοκληρωμένο οικολογικό και κοινωνικά δίκαιο σχεδιασμό για την Λακωνία του σήμερα αλλά και του αύριο».
Ο βουλευτής πλαισιωμένος από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Δημήτρη Πετροπουλάκη και Παναγιώτη Κακαλέτρη, εκπρόσωπο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου- παρατήρησε ότι η ίδρυση της ΔΗΜΑΡ «ανταποκρίθηκε στο αίτημα της κοινωνίας για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα της χώρας και την αναγκαιότητα της συγκρότησής της με βάση τις αρχές της ανανεωτικής και δημοκρατικής Αριστεράς και με στόχο τη διαφορετική προσέγγιση της πολιτικής». Αναφερόμενος δε ειδικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, είπε ότι η «Δημοκρατική Οικολογική Συνεργασία» κατέγραψε αξιόλογη παρουσία στις περιφερειακές εκλογές - «κυρίως όμως εγγράψαμε σοβαρή υποθήκη για το μέλλον στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου». Παράλληλα ο βουλευτής σημείωσε ότι, παρά τη μικρή κοινοβουλευτική ομάδα της, η ΔΗΜΑΡ έχει να επιδείξει ποιοτική και πλούσια κοινοβουλευτική παρέμβαση.





Η περιοδεία του κ. Τσούκαλη ξεκίνησε με επίσκεψη στην αγορά του Γυθείου και τις υπηρεσίες της πόλης. Στη συνέχεια συναντήθηκε στη Σπάρτη με την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα από την οποία ενημερώθηκε για θέματα της αρμοδιότητάς της, ενώ ακολούθησε συνάντηση με το διοικητή των Νοσοκομείων Σπάρτης και Μολάων Νίκο Κουφό και με την εκπρόσωπο των γιατρών Ανδριάνα Τζουγανάτου. Ο βουλευτής συναντήθηκε επίσης με τον αστυνομικό διευθυντή Λακωνίας Νίκο Ιωαννίδη, από τον οποίο μεταξύ άλλων ενημερώθηκε για θέματα παραβατικότητας, για τους μετανάστες και τους τσιγγάνους. Το απόγευμα της Παρασκευής, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ είχε συνάντηση στην Αρεόπολη με το δήμαρχο Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρο Ανδρεάκο.

Το Σάββατο το πρωί πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη βιολογική πτηνοτροφική μονάδα "Biogreco" η οποία παράγει από το 2002 βιολογικά κοτόπουλα και εφαρμόζει πρωτοποριακές και πιστοποιημένες μεθόδους σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας. Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δ.Σ των Νέων Αγροτών Λακωνίας, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Γεώργιος Αλεξανδράκος, ο γραμματέας κ. Δημήτριος Σταματάκος παρουσία και του γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ) κ. Λεωνίδα Πολυμενάκου, ενώ εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ εκτός του κ. Τσούκαλη, συμμετείχαν ο γραμματέας του περιφερειακού γραφείου Μπάμπης Βακαλόπουλος, το μέλος της κεντρικής επιτροπής Δημήτρης Πετροπουλάκης και ο υπεύθυνος τύπου του περιφερειακού Γραφείου Παναγιώτης Κακαλέτρης.

Ενημερώνοντας τον κ. Τσούκαλη, ο κ. Αλεξανδράτος ανέφερε πως η Ένωση Νέων Αγροτών Λακωνίας διανύει τη δεύτερη δεκαετία μετά την ίδρυση της με πρωταρχικό σκοπό τη σύνδεση και την επικοινωνία των μελών της . Οργανώνοντας πληθώρα ενημερωτικών εκδηλώσεων και κάνοντας σοβαρές παρεμβάσεις σε θεσμικό επίπεδο έχει βάλει ένα λιθαράκι ώστε οι Νέοι Αγρότες να αντιμετωπίσουν ένα καλύτερο περιβάλλον τόσο σε κοινωνικό επίπεδο όσο και σε επαγγελματικό. Στη συνέχεια ο Λεωνίδας Πολυμενάκος γραμματέας της ΠΕΝΑ ενημέρωσε αναλυτικά για τα προβλήματα των Νέων Αγροτών και για τις θέσεις της ΠΕΝΑ .


Η διήμερη περιοδεία του κ. Τσούκαλη ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του, στην αγορά της Σπάρτης και τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με μέλη και φίλους της ΔΗΜ.ΑΡ. Οι περιοδείες του κ. Τσούκαλη θα συνεχιστούν την Πέμπτη και Παρασκευή 24 και 25 Νοέμβρη στις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.