Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Απαράδεκτη καθυστέρηση ολοκλήρωσης οδικού έργου στην Πάτρα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Ερώτηση για την απαράδεκτη καθυστέρηση ολοκλήρωσης του τμήματος της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών-Κορίνθου, από τη Διγενή Ακρίτα μέχρι το «ΜΑΚΡΟ», κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης.
Στην ερώτησή του ο κ. Τσουκαλης αναφέρει:


Εικόνα εγκατάλειψης εμφανίζει το τμήμα του δρόμου της Παλαιάς Εθνικής οδού Πατρών-Κορίνθου από τη Διγενή Ακρίτα μέχρι τη διασταύρωση προς το κατάστημα «MAΚΡΟ». Οι εργασίες έχουν σταματήσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους διερχόμενους.

Όπως επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους οι περιβαλλοντικοί και εκπολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου Ρίου, οι συνθήκες κυκλοφορίας των οχημάτων και οδικής ασφάλειας είναι απαράδεκτες. Η ταλαιπωρία, η χρονική καθυστέρηση και η επικινδυνότητα του οδοστρώματος έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανεκτικότητας.

Από το συγκεκριμένο οδικό τμήμα διέρχονται καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο στο Νοσοκομείο του Ρίου και σε άλλες επιχειρήσεις της περιοχής με αποτέλεσμα να δημιουργείται μόνιμο σχεδόν κυκλοφοριακό κομφούζιο με άμεσο κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων.

Επειδή δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση σχετικά με το πότε θα επαναρχίσουν οι εργασίες κατασκευής του έργου αλλά και πότε θα τελειώσουν,
ερωτάται ο κ. Υπουργός:


1) Γιατί έχουν διακοπεί οι εργασίες κατασκευής του συγκεκριμένου έργου;

2) Είναι εν ενεργεία η εργολαβία που ξεκίνησε το έργο και αν ναι, υπάρχει επιβλέπουσα υπηρεσία και χρονοδιάγραμμα περαίωσης;

3) Τηρούνται οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία των δημοσίων έργων διαδικασίες;

4) Τι προτίθεστε να κάνετε για την άμεση επανέναρξη των εργασιών και την ολοκλήρωση του έργου;

O ερωτών βουλευτής
Νίκος Τσούκαλης