Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Πλημμελής λειτουργία του ΟΓΑ Πάτρας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Το θέμα της πλημμελούς λειτουργίας του Ο.Γ.Α. Πάτρας φέρνει με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νίκος Τσούκαλης. Όπως αναφέρει στην ερώτησή του, σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, οι υπηρεσίες του οργανισμού στην Πάτρα υπολειτουργούν, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η εξυπηρέτηση των πολιτών και μάλιστα αναπήρων των οποίων δεν έχουν εξεταστεί οι ενστάσεις για διακοπή της συνταξιοδότησής τους.

Ο κ. Τσούκαλης ερωτά την υπουργό Απασχόλησης για ποιο λόγο δεν έχει συσταθεί η Επιτροπή για την εξέταση των ενστάσεων και τι προτίθεται να πράξει για την άμεση σύστασή της.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών και δικηγόρων, οι υπηρεσίες του ΟΓΑ Πατρών, υπολειτουργούν, δυσχεραίνοντας την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Πολλές ενστάσεις που έχουν υποβληθεί ακόμα και πριν τον Ιούλιο 2008, δεν έχουν εξεταστεί ακόμα, με το αιτιολογικό ότι δεν έχει συσταθεί η αρμόδια Επιτροπή λόγω έλλειψης δικαστών. Και να σημειωθεί ότι μεταξύ των ενστάσεων αυτών, περιλαμβάνονται και αρκετές που αφορούν σε αποφάσεις διακοπής συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας. Η δε αρμόδια υπάλληλος, στις διαμαρτυρίες ασφαλισμένων, απαντά «…πάρτε μας τηλέφωνο τέλος Μαρτίου και θα σας πούμε».

Επειδή το πιο πάνω, πρωτοφανές για κράτος δικαίου γεγονός, προκαλεί τεράστια επιβάρυνση σε ιδιαίτερα ευαίσθητες ομάδες συμπολιτών μας, και δεδομένου ότι σκοπός του ΟΓΑ είναι η κοινωνική προστασία του αγροτικού πληθυσμού και ότι τα θέματα που καλείται να διαχειριστεί λόγω της φύσης τους, απαιτούν άμεσες λύσεις,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

1)Για ποιο λόγο δεν έχει συσταθεί η Επιτροπή του ΟΓΑ Πατρών για την εξέταση των ενστάσεων;

2) Τι προτίθεστε να πράξετε για την άμεση σύστασή της;.

Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Τσούκαλης