Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Περιμένουν ακόμη την επιχορήγηση οι ερασιτεχνικοί αθλητικοί σύλλογοι


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Τις επιχορηγήσεις των ετών 2001, 2002 και 2003 αναμένουν ακόμη οι ερασιτεχνικοί σύλλογοι του νομού μας χωρίς να διαφαίνεται προοπτική είσπραξής τους. Τα παραπάνω προκύπτουν από την απάντηση του Υφυπουργού Πολιτισμού κ. Ιωαννίδη, σε ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νίκου Τσούκαλη.

Ο κ. Ιωαννίδης επιβεβαιώνει την καθυστέρηση καταβολής των επιχορηγήσεων τόσο για τα προηγούμενα έτη (2001-2003) όσο και για το 2008 λόγω κατάργησης του Ειδικού Λογαριασμού της Γ.Γ.Α. και την υπαγωγή της στον κρατικό προϋπολογισμό.

Την ώρα που η πολιτεία δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της προς τους ερασιτεχνικούς αθλητικούς συλλόγους, τους ζητάει το 15% των χορηγιών από τις διαφημιστικές πινακίδες των σταδίων. Μάλιστα η Διοίκηση του ΠΕΑΚ προέβη σε κατέβασμα διαφημιστικών πινακίδων για όσους συλλόγους δεν κατέβαλαν το 15% των χορηγιών.
΄Εχουμε το τραγελαφικό φαινόμενο η Πολιτεία να ζητάει χρήματα την ώρα που η ίδια δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους συλλόγους.


Το πλήρες κείμενο της απάντησης του Υφυπουργού Πολιτισμού έχει ως εξής:

«Σε απάντηση της από 10.12.2008 ερώτησης του βουλευτή κ. Ν. Τσούκαλη, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα: Η Γ.Γ.Α. το χρονικό διάστημα 2001, 2002 και 2003 παρόλο που προγραμμάτισε επιχορηγήσεις Αθλητικών Σωματείων, διαθέσιμες πιστώσεις δεν επέτρεψαν την υλοποίησή τους. Εφόσον μας δοθούν χρήματα για εξόφληση παλαιών οφειλών, θα είμαστε σε θέση να πληρώσουμε όλα τα σωματεία της Ελλάδας που έχουν να λαμβάνουν τα εν λόγω έτη.
Από το έτος 2004 μέχρι και σήμερα έχουμε εκδώσει αποφάσεις τακτικών επιχορηγήσεων σε αθλητικούς φορείς, Ομοσπονδίες, Εθνικό Γυμναστήριο κλπ.
Ειδικότερα για το οικονομικό έτος 2008 έχουν καταβληθεί επιχορηγήσεις προηγουμένων ετών (2007) σε αθλητικά σωματεία, συνολικού ποσού 15.790.000,00 Ευρώ. Η κατάργηση του Ειδικού Λογαριασμού της Γ.Γ.Α. και η υπαγωγή στον κρατικό προϋπολογισμό είχε σαν συνέπεια την καθυστέρηση του προγράμματος του έτους 2008».


Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ