Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Παρεμβάσεις των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης για τον έλεγχο του Δημάρχου Ιθάκης

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΨΑΡΙΑΝΟΥ

Εντολή για τη διενέργεια έρευνας σχετικά με τις φορολογικές παραβάσεις του εν ενεργεία Δημάρχου Ιθάκης κ. Ιωάννη Κασσιανού, διέταξε η Γ. Γ φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων, με εντολή του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου, ενώ έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κεφαλληνίας, για παράβαση των άρθρων 8§1, 22§6 του Ν. 1599/86 και η δικογραφία βρίσκεται στον Πταισματοδίκη Ιθάκης για λήψη απολογίας του κατηγορουμένου.


Σχετικά με τις οφειλές του Δημάρχου στην εφορία, ύψους 9,5 εκατομμυρίων ευρώ και τις ατασθαλίες και παρανομίες κατά την άσκηση των καθηκόντων του, εξ αφορμής καταγγελιών των εμποροεπαγγελματιών Ιθάκης, έχει σχηματισθεί η με Α.Β.Μ: Β11/1362 &Β11/1572 προκαταρκτική δικογραφία, η οποία βρίσκεται στον Πταισματοδίκη Αργοστολίου για διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων.


Τα παραπάνω αναφέρονται στις απαντήσεις των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης σε ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜ.ΑΡ Νίκου Τσούκαλη και Γρηγόρη Ψαριανού, σχετικά με τις καταγγελίες για το Δήμαρχο Ιθάκης, ο οποίος εκλέχτηκε, ενώ είχε περισσότερες από 10 καταδίκες στο ποινικό του μητρώο, για σωρεία αξιόποινων πράξεων και παραβάσεων, για τις οποίες είχε καταδικαστεί (αθροιστικά) σε φυλάκιση 12 ετών.

Τα πλήρη κείμενα των απαντήσεων έχουν ως εξής:

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

Σε έξαρση η λαθροϋλοτομία στα δάση της χώρας μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα την έξαρση της λαθροϋλοτομίας στα δάση της χώρας μας, κατέθεσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, Θανάσης Λεβέντης και Γρηγόρης Ψαριανός


Οι τρείς βουλευτές αναφερόμενοι στα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα λαθροϋλοτομίας στα δάση της χώρας μας, εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και της ανεπαρκέστατης φύλαξης, κάνουν λόγο για φαινόμενο που τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και πρόκληση ζημιών στα δασικά οικοσυστήματα που δύσκολα αποκαθίστανται.


Οι βουλευτές ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό, τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την αντιμετώπιση του φαινομένου, ενώ ζητούν την αναδιάρθρωσης του ωραρίου των δασικών υπαλλήλων και την αύξηση των χορηγούμενων πόρων στις δασικές υπηρεσίες, ώστε τα δάση να προστατεύονται σε εικοσιτετράωρη βάση.


Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής: