Τρίτη, 2 Μαρτίου 2010

Διαιωνίζονται τα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης, ζητώντας να γνωστοποιηθούν επιτέλους οι προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για το θέμα της επαναλειτουργίας του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας».

Ο κ. Τσούκαλης ερωτά την κ. Ξενογιαννακοπούλου εάν σκοπεύει να ανταποκριθεί στο διαχρονικό αίτημα των φορέων της πόλης να επισκεφτεί άμεσα την Πάτρα και να επιληφθεί προσωπικά της κατάστασης.

Το κείμενο της ερώτησης η οποία θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα 8 Μαρτίου έχει ως εξής:
Τρείς (3) περίπου μήνες παρήλθαν από την ευρεία σύσκεψη φορέων της Πάτρας και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου σας σχετικά με το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας του ΠΓΝ Αγ. Ανδρέας και η κατάσταση είναι το ίδιο θολή όπως πριν ένα χρόνο. Μάλιστα διοχετεύονται στον τοπικό τύπο, ως δηλώσεις σας, απίθανες αναφορές όπως π.χ. « … ας αποφασίσουν οι φορείς της πόλης τι θέλουν…».

Παρά τις εκκλήσεις των φορέων της περιοχής αλλά και του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού ακόμα δεν προβλέπεται συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων, τα οποία δεν προχωράνε, ενώ ακόμα δεν έχει ανταποκριθεί η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στις εκκλήσεις τους για συνάντηση.

Πρόσφατα ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, εκφράζοντας την ομόθυμη άποψη των τοπικών φορέων, σας έθεσε ως καταληκτική προθεσμία το τέλος Φεβρουαρίου, προκειμένου να γνωστοποιήσετε τις προθέσεις σας για τη τύχη του νοσοκομείου.

Δεδομένων των ανωτέρω καθώς και ότι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου έχουν θέσει ως στόχο τη λειτουργία της νέας πτέρυγας και τη μεταφορά όλων των κλινικών στο Π.Γ.Ν.Π. εντός του 2010,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

1) Σκοπεύετε άμεσα – εντός του Φεβρουαρίου- να γνωστοποιήσετε τις προθέσεις σας για την επαναλειτουργία του νοσοκομείου;

2) Σκοπεύετε να ανταποκριθείτε στο διαχρονικό αίτημα των φορέων της πόλης να επισκεφτείτε άμεσα την Πάτρα και να επιληφθείτε προσωπικά της κατάστασης;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης