Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2009

Επίκαιρη ερώτηση για τη λειτουργία του Περιφερειακού Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα.

Επίκαιρη ερώτηση για τα συνεχιζόμενα προβλήματα του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης. Η ερώτηση θα συζητηθεί την προσεχή Πέμπτη 12-2-09.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


Οκτώ μήνες μετά την εκκένωση του Γ.Π.Ν.Π. «Αγ. Ανδρέας» της Πάτρας και 210 υπέρ πολύτιμα κρεβάτια, εξακολουθούν να λείπουν από το υγειονομικό σύστημα της περιοχής, μεταξύ αυτών και 6 άκρως απαραίτητα της Μ.Ε.Θ. Και αυτό γιατί Υ.ΠΕ. και διοικητές των νοσοκομείων δεν υλοποιούν τις αποφάσεις και δεν τηρούν τα χρονοδιαγράμματα που επανειλημμένα έχει προσδιορίσει το υπουργείο σας.
Παρά τις μέριμνες του Σχεδίου «Σώστρατος» το νοσοκομείο υπολειτουργεί με κλινικές να είναι διασκορπισμένες σε τέσσερα διαφορετικά κτίρια με περιφερόμενο προσωπικό, απελπισμένους ασθενείς και συγγενείς.
Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, με τελεσίγραφο τους, μερίδα πανεπιστημιακών γιατρών, «απαιτούν» την , εντός 15 ημερών, απομάκρυνση των κλινικών (παθολογική, χειρουργική, ορθοπεδική) του «Αγ. Ανδρέας» από το Νοσοκομείο του Ρίου, με το εξωφρενικό, εκτός των άλλων, επιχείρημα ότι υποβαθμίζεται η εκπαίδευση των φοιτητών.
Και όλα αυτά με κραυγαλέο απόντα το Υπουργείο, Υ.ΠΕ., διοικήσεις νοσοκομείων, που με περιδεείς εκπροσώπους έχουν υποταχθεί στον ιδιότυπο εκβιασμό των Πανεπιστημιακών, ανήμποροι να υλοποιήσουν ειλημμένες πολιτικές αποφάσεις.
Σε σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στις 2/2/09 ζητήθηκε επίμονα η κάθοδος στην πάτρα του κ. Αβραμόπουλου, προκειμένου να επιληφθεί προσωπικά της τραγικής κατάστασης.

Κατόπιν όλων των προαναφερομένων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Σκοπεύει να επισκεφθεί άμεσα την Πάτρα και να επιληφθεί προσωπικά της τραγικής κατάστασης;
2) Γιατί δεν έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα οι αποφάσεις σας για την ενιαία, ασφαλή και βιώσιμη λειτουργία των τριών κλινικών στους χώρους του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου και γιατί η αρμόδια Υ.ΠΕ. παραμένει απαθής στα εκβιαστικά τελεσίγραφα των πανεπιστημιακών γιατρών;

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης