Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ενημέρωση Νίκου Τσούκαλη από τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών και Δικτύων για την επανέναρξη των εργασιών στους πέντε μεγάλους αυτοκινητοδρόμους και ιδιαιτέρως για την Ολυμπία Οδό.


Με τον Υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη, τον αναπληρωτή Υπουργό Καλογιάννη και το υπεύθυνο για τη διαπραγμάτευση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων Ευθύμιο Βιδάλη συναντήθηκε ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης, προκειμένου να ενημερωθεί για το χρονοδιάγραμμα και την επανέναρξη των πέντε μεγάλων αυτοκινητοδρόμων και ιδιαιτέρως για την Ολυμπία Οδό.


Κατά τη συζήτηση παρουσιάστηκαν από την ηγεσία του Υπουργείου τα θέματα και τα βήματα της επαναδιαπραγμάτευσης τόσο με τους παραχωρησιούχους των έργων, όσο και στη συνέχεια με τις τράπεζες που τα δανειοδοτούν. Συζητήθηκε ο τρόπος συμβολής της ΕΤΕπ και γενικότερα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην επίλυση των θεμάτων της πρόσθετης χρηματοδότησης.

Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε επίσης ο τρόπος και ο χρόνος που όλη αυτή η συμφωνία θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή, με την επισήμανση από πλευράς Δημοκρατικής Αριστεράς ότι το θέμα είναι σύνθετο και δύσκολο και η διαδικασία της προετοιμασίας πρέπει να διακρίνεται από διαφάνεια και συνεχή ενημέρωση, ώστε η πρόταση να έρθει ολοκληρωμένη και με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στο κόστος της ολοκλήρωσης των έργων και στους χρήστες αυτών.