Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011

Όχι στην «έξωση» του συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος Χαλανδρίτσας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ «ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ»Επιστολή προς τον υποδιοικητή του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» κ. Λιγούρα απέστειλε ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, με την οποία ζητά την παρέμβασή του, προκειμένου να ανακληθεί η απόφαση του Διοικητή του Κ.Υ Χαλανδρίτσας για έξωση του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας από το γραφείο του, το οποίο χρησιμοποιεί από το 1998, μετά από απόφαση της τότε διοίκησης του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»


Ο κ. Τσούκαλης στην επιστολή αναφέρεται στην πολύπλευρη δράση και προσφορά του συλλόγου, τόσο σε θέματα που άπτονται της περιβαλλοντικής προστασίας, όσο και αυτά της προαγωγής της υγείας των πολιτών της ευρύτερης περιοχής, τονίζοντας πως εθελοντικές προσπάθειες και δράσεις σαν και αυτές του Συλλόγου της Χαλανδρίτσας θα έπρεπε να ενισχύονται με κάθε τρόπο προς όφελος του περιβάλλοντος και των πολιτών της περιοχής και όχι να παρεμποδίζονται.


Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Αγαπητέ κύριε Λιγούρα


Πληροφορήθηκα την πρόθεση του Δ/ντη του Κ.Υ Χαλανδρίτσας να προβεί στην έξωση του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας από το γραφείο του, το οποίο χρησιμοποιεί από το 1998 μετά από απόφαση της τότε διοίκησης του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»


Γνωρίζοντας προσωπικά την πολύπλευρη δράση και προσφορά του ως άνω συλλόγου τόσο σε θέματα που άπτονται της περιβαλλοντικής προστασίας, όσο και αυτά της προαγωγής της υγείας των πολιτών της ευρύτερης περιοχής, θεωρώ πως θα έπρεπε να τύχει εκ μέρους της Διοίκησης του Κ.Υ εντελώς διαφορετικής αντιμετώπισης. Στους πολύ δύσκολους, από κάθε άποψη καιρούς, που περνάει η χώρα και η περιοχή μας, εθελοντικές προσπάθειες και δράσεις σαν και αυτές του Συλλόγου της Χαλανδρίτσας θα έπρεπε να ενισχύονται με κάθε τρόπο προς όφελος του περιβάλλοντος και των πολιτών της περιοχής.


Προς αυτή την κατεύθυνση πιστεύω θα κινηθεί και η Διοίκηση του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» η οποία έχει κληθεί να διερευνήσει και να επιλύσει το πρόβλημα που έχει ανακύψει.


Φιλικά


Νίκος Τσούκαλης


Βουλευτής Αχαΐας