Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Να επανεξεταστεί η κατανομή κονδυλίων αστικών Ολοκληρωμένων, στις πόλεις της Δυτικής Ελλάδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ ΑΧΑΙΑΣ- ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Την επανεξέταση της κατανομής των χρημάτων του ΕΣΠΑ που προορίζονται για τις μεγάλες και ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις, ζητά με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά Αχαΐας, στηρίζοντας απόλυτα τη διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής, ενώ για το ίδιο θέμα οι βουλευτές Νίκος Τσούκαλης, Θανάσης Λεβέντης και Γρηγόρης Ψαριανός κατέθεσαν ερώτηση στη βουλή.


Οι τρείς βουλευτές ζητούν απ’ τον υπουργό Περιβάλλοντος να πληροφορηθούν με ποια κριτήρια έγινε η κατανομή κονδυλίων των αστικών Ολοκληρωμένων στις πόλεις της Δυτικής Ελλάδας, τονίζοντας πως οι αστικές αναπλάσεις και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής στα αστικά κέντρα αποτελούν εξαιρετικά υψηλή προτεραιότητα και η κατανομή των γλίσχρων έτσι κι αλλιώς, κονδυλίων πρέπει να αιτιολογούνται επαρκώς τόσο για την αναπτυξιακή τους εμβέλεια όσο και την κοινωνική τους δικαιοσύνη.


Η Δημοκρατική Αριστερά τονίζεται στην ανακοίνωση, είναι υπέρ της ισόρροπης ανάπτυξης όλων των περιοχών και των Νομών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, είναι αντίθετη με τους τοπικισμούς που παραλύουν την αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειας και των μικρομεγαλισμών. Ταυτόχρονα έχει επανειλημμένα τονίσει ότι τα κονδύλια του ΕΣΠΑ για να συμβάλλουν στην έξοδο της χώρας από την κρίση και της Περιφέρειας από την υπανάπτυξη απαιτείται να κατευθύνονται στοχευόμενα σε έργα που θα έχουν μεγάλη προστιθέμενη αξία και να μην δαπανηθούν όπως έγινε μέχρι σήμερα σε αποσπασματικά μικροέργα βιτρίνας και πελατειακών εξυπηρετήσεων. Με την λογική αυτή στηρίζει απόλυτα την διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής για επανεξέταση της κατανομής.