Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Κίνδυνος απώλειας του πολιτικού τμήματος του αεροδρομίου της Ανδραβίδας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Ο βουλευτής Αχαΐας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και νεοεκλεγής περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Τσούκαλης κατέθεσε στη βουλή την παρακάτω ερώτηση.



Εδώ και αρκετό καιρό έχει δεσμευτεί συγκεκριμένο κονδύλι 20.000.000 € από κοινοτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, για να γίνουν έργα υποδομών στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας προκειμένου να εξυπηρετεί και μη στρατιωτικές πτήσεις.

Δυστυχώς όμως υπάρχει σήμερα ουσιαστικός κίνδυνος απώλειας των δεσμευμένων χρημάτων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ για το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας αν δεν προχωρήσει το έργο μέχρι τέλους του έτους.

Όπως είναι γνωστό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δώσει σαφή εντολή στην Ελλάδα να απορροφά γρήγορα τα κονδύλια από τα κοινοτικά προγράμματα, διαφορετικά θα απεντάσσονται από ένα έργο ώστε να χρηματοδοτείται άλλο, είναι προφανές ότι απαιτούνται άμεσες ενέργειες.

Κατόπιν των ανωτέρω και δεδομένου ότι βρισκόμαστε ήδη στα τέλη του 2010, τρία χρόνια πριν κλείσει το ΕΣΠΑ και τα χρονικά περιθώρια έχουν περιοριστεί δραματικά,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Προτίθεστε να προχωρήσετε άμεσα στην υλοποίηση του έργου;

 
- Αν όχι, προτίθεστε να προτείνετε άλλες δράσεις στον ίδιο νομό ώστε να επενδυθούν τα συγκεκριμένα χρήματα στην ίδια περιφέρεια;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης