Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009


Να τοποθετηθεί η νέα κυβέρνηση απέναντι στο πρόβλημα των μεταναστών στην Πάτρα.

Με αφορμή την πανελλαδική ημέρα κατά των κέντρων κράτησης, ο βουλευτής Αχαΐας, Ν. Τσούκαλης κατέθεσε ερώτηση προς τoν Υπουργό Εσωτερικών.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Μετά την επιχείρηση σκούπα του περασμένου καλοκαιριού, που είχε στόχο την απομάκρυνση των αλλοδαπών και τη διάλυση του αυτοσχέδιου καταυλισμού στην Ηρώων Πολυτεχνείου, εξακολουθούν να βρίσκονται στην Πάτρα γύρω στους 300 μετανάστες, με τον αριθμό αυτών συνεχώς να αυξάνεται. Οι αλλοδαποί αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στέγασης και σίτισης και εξαρτώνται πλήρως από τη φιλευσπλαχνία των κατοίκων για την κάλυψη των βασικών τους αναγκών, καθώς απουσιάζει επίσημος φορέας από τη διαδικασία. Επιπλέον, με το πρώτο κύμα κακοκαιρίας περίπου 200 άτομα κατάφεραν να βρουν κατάλυμα στα βαγόνια του ΟΣΕ στο ύψος του Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα.

Έχουμε επισημάνει επανειλημμένα και δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε συνεχώς, ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με αποσπασματικές κινήσεις καταστολής. Απαιτείται ολοκληρωμένη χάραξη βιώσιμου σχεδίου, απόρροια σαφούς μεταναστευτικής πολιτικής με ρεαλιστικούς στόχους ώστε να διαφυλαχθούν τόσο τα δικαιώματα των μεταναστών με έμφαση στην αξιοπρέπειά τους αλλά και των κατοίκων.

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, γύρω στους 100 αλλοδαπούς εισέρχονται παράνομα στη χώρα με μοναδική ελπίδα διαφυγής προς τη δύση, το λιμάνι της Πάτρας. Το πρόβλημα της παραμονής αλλοδαπών στην Πάτρα και κυρίως στο λιμάνι με τις προεκτάσεις που όλοι γνωρίζουμε, λόγω της πρόσφατης ιστορίας, απλά θα διογκωθεί αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:


Ποια η θέση της κυβέρνησης ως προς το θέμα των μεταναστών; Προτίθεται να εμείνει στην προεκλογική θέση της για κέντρα φιλοξενίας μόνο στην Ανατολική Ελλάδα; Αν ναι, οι πρωτοβουλίες που είχε λάβει η προηγούμενη κυβέρνηση στην Αχαΐα θα διακοπούν;


Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ.