Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009

Επισκέψεις Νίκου Τσούκαλη σε «ΜΕΡΙΜΝΑ» και ΑΤΕΙ Πάτρας


Συνεχίζοντας τις επαφές του με φορείς του νομού, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νίκος Τσούκαλης, επισκέφθηκε χθες το ίδρυμα «ΜΕΡΙΜΝΑ» και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΑΤΕΙ Πάτρας κ. Σωκράτη Καπλάνη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη «ΜΕΡΙΜΝΑ» ο κ. Τσούκαλης, συναντήθηκε με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του ιδρύματος, οι οποίοι αφού τον ευχαρίστησαν για το μετεκλογικό ενδιαφέρον του, τον ενημέρωσαν για όλα τα θέματα και τα προβλήματα του ιδρύματος. Οι εκπρόσωποι του Δ. Σ ζήτησαν την παρέμβασή του τόσο για την προώθηση της υπογραφής και δημοσίευσης στο ΦΕΚ της αλλαγής του καταστατικού του ιδρύματος, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στο ίδρυμα να ενταχθεί στις διαδικασίες του νόμου περί ημερήσιας φιλοξενίας, όσο και το ζήτημα της πάγιας και σταθερής χρηματοδότησής του.

Οι εργαζόμενοι τόνισαν τη διάθεσή τους να αγωνιστούν όχι μόνο για τη συνέχιση της λειτουργίας του ιδρύματος, αλλά τη μετατροπή του σε ένα πρότυπο ίδρυμα που να συνεχίζει να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΑΤΕΙ κ. Σωκράτη Καπλάνη, ο κ. Τσούκαλης είχε την ευκαιρία να συζητήσουν τόσο τα γενικότερα ζητήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και τα ειδικότερα θέματα και προβλήματα του ΑΤΕΙ της Πάτρας. Ο κ. Τσούκαλης τόνισε την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης της δημόσιας εκπαίδευσης της χώρας, ένα ζήτημα για το οποίο θα κριθούν και οι προθέσεις της νέας Κυβέρνησης.

Οι επαφές του κ. Τσούκαλη με φορείς του νομού, θα συνεχιστούν την ερχόμενη εβδομάδα. ΄Ηδη έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με τον Πρύτανη του Παν/μίου Πατρών και τη διοίκηση της ΟΕΒΕΣΝΑ.