Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Συμπαράσταση στον αγώνα των κατοίκων του Βελβιτσίου κατά των πυλώνων της ΔΕΗ


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Σχετικά με το από 16/9/09 υπόμνημα του συλλόγου «Αγ. Κωνσταντίνος» Βελβιτσίου και της επιτροπής πρωτοβουλίας κατοίκων κατά της τοποθέτησης πυλώνων και διέλευσης δικτύου υψηλής τάσης από την περιοχή τους, ο υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε το πρόβλημα της διέλευσης δικτύου υψηλής τάσης της ΔΕΗ από τους οικισμούς Βελβιτσίου, Βούντενης και Μπάλα, τάχθηκα υπέρ της βασιμότητας του αιτήματος των κατοίκων και φορέων της περιοχής.

Η ανάδειξη του ζητήματος είναι προφανές ότι προκλήθηκε από αβλεψία (;) του δημοτικού συμβουλίου κατά την απόφασή του για την όδευση του δικτύου υψηλής τάσης από τις δομημένες περιοχές του δήμου, γεγονός που αναγνώρισε ευθέως και ο κ. δήμαρχος σε συνελεύσεις των κατοίκων.

Η έγκαιρη και μεθοδευμένη αντίδραση κινήσεων πολιτών της Πάτρας, προκάλεσαν τη δραστηριοποίηση των τοπικών φορέων (Δήμων και Νομαρχίας) και σε ένα αποτελεσματικό μέτωπο κατόρθωσαν να επιβάλουν στη διοίκηση της ΔΕΗ να αποδεχθεί την υπογειοποίηση του 80% του δικτύου της που διερχόταν από κατοικημένες ή εν δυνάμει κατοικήσιμες περιοχές. Στην εξέταση αυτών των περιοχών είναι προφανές ότι διέλαθαν της προσοχής τόσο των φορέων όσο και της συντονιστικής επιτροπής των πολιτών οι πιο πάνω περιοχές.
Φαίνεται όμως ότι η ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ με την ανοχή της δημοτικής αρχής δεν είναι διατεθειμένη να αποκαταστήσει την καταφανή αδικία προκαλώντας στους κατοίκους εύλογα αισθήματα απογοήτευσης αλλά και οργής.

Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και για λογαριασμό του, εκδήλωσα εγκαίρως την έμπρακτη συμπαράστασή μου στα αιτήματα των κατοίκων και φορέων της περιοχής συμμετέχοντας ενεργά στις κινητοποιήσεις τους κάτι το οποίο θα συνεχίσουμε να πράττουμε και μετά τις εκλογές".