Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2009

Δήλωση Νίκου Τσούκαλη για την παγκόσμια ημέρα προσφύγων

Με αφορμή την παγκόσμια μέρα για τους πρόσφυγες (20-6-09), ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η συζήτηση για την προστασία των κατατρεγμένων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο αποκτά ιδιαίτερη σημασία, σήμερα, μια μέρα μετά τη λήξη των διαβουλεύσεων στο ευρωπαϊκό Συμβούλιο και ενώ η κυβέρνηση αποφάσισε με καθυστέρηση ετών να ασχοληθεί επί της ουσίας με τη μεταναστευτική πολιτική.

Η ΕΕ και οι ελληνικές κυβερνήσεις κατάφεραν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε χώρα εγκλωβισμού των μεταναστών. Το ατελές σύστημα χορήγησης ασύλου της χώρας μας με την ανεπάρκεια υποδομών υποδοχής, τον ουσιαστικά ανύπαρκτο αριθμό αναγνωρισμένων προσφύγων και την επί της ουσίας ανύπαρκτη μέριμνα για τους ασυνόδευτους ανηλίκους απλά επιτείνει το πρόβλημα, παραβιάζει βασικά δικαιώματα και αμαυρώνει την εικόνα της Ελλάδας.

Η ανάθεση διαχείρισης του πολυεπίπεδου και πολύπλοκου αυτού ζητήματος μόνο στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και τα Σώματα Ασφαλείας, δυναμιτίζουν αντί να επιλύουν τα προβλήματα. Η χορήγηση πολιτικού ασύλου και ταξιδιωτικών εγγράφων δεν είναι απλά μια επιλογή για την κυβέρνηση. Είναι υποχρέωσή της, βάσει των διεθνών συνθηκών που έχει υπογράψει η χώρα μας.

Δεδομένου ότι το αίτημα για "αλληλεγγύη και δικαιότερη κατανομή των ευθυνών" μεταξύ όλων των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν απέφερε καρπούς, γίνεται επιτακτική η ανάγκη για συντονισμένη και ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης, με προτάσεις που στηρίζονται στις διεθνείς συνθήκες και που συνιστούν αντίστοιχες υποχρεώσεις της χώρας μας. »

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πίσω στα ίδια; Με τίποτα!
Πριν από μόλις δέκα μέρες, που τώρα μοιάζουν μήνες, ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούσε μέσα σε βαρύ κλίμα να συζητήσει και να διαπιστώσει τις αιτίες ενός εκλογικού αποτελέσματος κατώτερου των προσδοκιών του. Το βαρύ κλίμα δεν αφορούσε μόνο στο αποτέλεσμα, ούτε μόνο στη διάψευση των καλλιεργημένων προσδοκιών. Αφορούσε και κάτι πιο προσωπικό...
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου: kokkinoprasinodiktyo.wordpress.com

ΑΘΛΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ είπε...

Η 20η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα προσφύγων. Για την Ελλάδα αυτή η ημέρα πρέπει να καθιερωθεί ως μαύρη επέτειος αφού το κράτος ευθύνεται για εκάτοντάδες αν όχι χιλιάδες δολοφονίες πολιτικών προσφύγων ή αιτούντων πολιτικού ασύλου αγωνιστών. Όπως επίσης για υπεξαίρεση κοινοτικών πόρων που απευθύνονται ακριβώς στην ηθική υποχρέωση της χώρας για προστασία και φιλοξενία θυμάτων πολιτικών διώξεων από τα γειτονικά ανελεύθερα καθεστώτα.
Με νωπές τις μνήμες από την υπόθεση Οτσαλάν, η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον από κάθε έλεγχο αφού συμμορίες δουλεμπόρων σε συνεργασία με φασιστικές οργανώσεις όπως η Εργένεκον και κυκλώματα εντός του υπουργείου εσωτερικών “απαγορεύουν” την είσοδο σε πραγματικούς πρόσφυγες.
Τα πλοκάμια αυτής της ελεεινης φάμπρικας περιλαμβάνουν εκτός από κρατικούς λειτουργούς και δημοσιογράφους, πολιτικούς και κοινούς ποινικούς. Σκοπός τους είναι η δημιουργία μιας βιομηχανίας προπαγάνδας, η εισαγωγή ποινικών και φασιστών εξωτερικού αντί για τους πραγματικούς πρόσφυγες και η χρησιμοποίηση τους ως βαποράκια όπλων, παιδιών, ναρκωτικών κλπ.
Ιδρύθηκαν έτσι δεκάδες οργανώσεις με θελκτικούς τίτλους και ¨φιλάνθρωπο¨μανδύα. Αυτές οι οργανώσεις έχουν καταφέρει σταδιακά με κρατική αρωγή (ιδιαίτερα κατά τις κυβερνήσεις Μητσοτάκη – Σημίτη) όχι μόνο να ξεπλένουν τα κονδύλια της ΕΕ για τους πρόσφυγες αλλά να έχουν την πρόσβαση σε εκκρεμείς αιτήσεις πολιτικού ασύλου, καταδίδοντας Πόντιους και Κούρδους αγωνιστές. Πραγματικοί καταδότες γι’ αυτό και οι αιτήσεις ασύλου από Τούρκους υπηκόους έχουν σχεδόν μηδενιστεί.
Όπως είδαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση τα κονδύλια της ΕΕ απευθύνονται αποκλειστικά στην προετοιμασία των προσφύγων ΠΡΙΝ έλθουν στη χώρα. Πράγμα που σημαίνει πως αυτά τα κονδύλια θα έπρεπε να διοχετεύονται άμεσα σε κέντρα υπό την εποπτεία των αντίστοιχων Ελληνικών πρεσβειών. Εντελώς καταχρηστικά και με την συμβολή κύκλων του ΥΠΕΣ δίνονται στις ντόπιες οργανώσεις που προαναφέραμε.
Σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή είχαμε την “κατά λάθος” ομολογία ενός από τους γνωστούς αχυρανθρώπους γι’ αυτά τα κονδύλια (ταυτόσημα αφού πριν παρουσιάστηκε ανάλογο έγγραφο του ΥΠΕΣ που έχουμε και εμείς στην κατοχή μας και κάποιοι άνθρωποι ρίσκαραν για να φτάσει εκεί).
Μέχρι στιγμής, κανενός το αυτί δεν έχει ιδρώσει, ούτε του “μαχητικού” δημοσιογράφου, ούτε του ανώτατου παράγοντα της τοπικής αυτοδιοίκησης που ήταν παρών. Εμείς όμως δεν θα το αφήσουμε έτσι, έστω και αν αυτό στοιχίσει ένα ακόμα πρόστιμο από την ΕΕ.... Μέσα στα τόσα που πληρώνουμε για τις χωματερές και άλλες ευεργεσίες, τουλάχιστον αυτό θα σώσει κάποιες ζωές. Είπαμε, τώρα που το μαύρο χρήμα της Εργένεκον στέρεψε, πρέπει να κοπεί κάθε τροφοδοσία στους δουλέμπορους. Είναι ευθύνη κάθε ανθρώπου με ίχνη αυτοσεβασμού.