Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008

Παραχώρηση χρήσης δημοσίου ακινήτου, για το Μουσείο Τύπου στη Πάτρα.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Το αίτημα της ΕΣΗΕΠΗΝ για παραχώρηση του ανακαινισμένου κτιρίου της παλαιάς Νομαρχίας για τη στέγαση του Μουσείου Τύπου, μετέφερε με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομίας και οικονομικών, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης. Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:
Το Μουσείο Τύπου της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων(ΕΣΗΕΠΗΝ), είναι το μοναδικό οργανωμένο στο είδος του στην Ελλάδα, με πλούτο ιστορικών κειμηλίων, σπάνιων χειρογράφων, παλαιών εκδόσεων συλλεκτικής αξίας και εκατοντάδες χιλιάδες αρχειοθετημένα φύλλα εφημερίδων.
Σήμερα στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο που δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των χιλιάδων ανά έτος επισκεπτών του, ούτε αναδεικνύει την αξία των εκθεμάτων του. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου Τύπου από κοινού με την ΕΣΗΕΠΗΝ αναζητώντας λύσεις για την μετεγκατάστασή του, προτείνουν το ανακαινισμένο κτίριο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, στη συμβολή των οδών Πατρέως και Καραϊσκάκη στην Πάτρα, που συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για την κάλυψη των αναγκών στέγασης αυτού.

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Θεωρείτε σημαντικό έργο για την πόλη της Πάτρας την μετεγκατάσταση και ανάδειξη του εν λόγω μουσείου;
Προτίθεστε να παραχωρήσετε τη χρήση του κτιρίου της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (κτίριο παλαιάς Νομαρχίας) στην εν λόγω Ένωση Συντακτών για την μετεγκατάσταση του Μουσείου Τύπου;

Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Τσούκαλης