Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010

Επικείμενη κατάργηση καταστήματος ΔΟΥ στο Δήμο Κροκεών του Ν. Λακωνίας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ


Το κατάστημα της ΔΟΥ Κροκεών στο Δήμο Λακωνίας, επιτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο επεκτείνεται πέραν τον κάθε αυτών αρμοδιοτήτων της. Συγκεκριμένα μέσω των καταθέσεων των εσόδων της εξασφαλίζει τη λειτουργία της μοναδικής τράπεζας, με την αλληλογραφία της στηρίζει την ύπαρξη τοπικού ΕΛΤΑ και την ταμειακή της λειτουργία εξυπηρετεί το Ειρηνοδικείο, το ΚΤΕΟ, το Δήμο Κροκεών, το τοπικό αστυνομικό τμήμα, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς της περιοχές και άλλες επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών που επιβιώνουν χάρη στη λειτουργία του εν λόγω καταστήματος.

Σύμφωνα με καταγγελίες δημοτών του Δήμου Κροκέων, επιχειρησιακοί παράγοντες της Οικονομικής Επιθεώρησης Πελ/νήσου άφησαν να διαρρεύσουν πληροφορίες σχετικά με επικείμενο κλείσιμο της ΔΟΥ Κροκέων.

Δεδομένης της σημασίας της εν λόγω υπηρεσίας για την οικονομική επιβίωση του Δήμου και του σημαντικού κοινωνικού ρόλου που επιτελεί,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός


- Ευσταθούν οι φήμες που θέλουν το επικείμενο κλείσιμο του καταστήματος της ΔΟΥ Κροκεών, μεταφέροντάς τη σε όμορη περιοχή;
- Αν ναι, προτίθεται η κυβέρνηση να επανεξετάσει την ενδεχόμενη μετακίνηση προς όφελος της παραμονής της στον εν λόγω Δήμο συνυπολογίζοντας οικονομικούς και κοινωνικούς παράγοντες;


Οι ερωτώντες βουλευτές

Φώτης Κουβέλης

Νίκος Τσούκαλης


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


ΘΕΜΑ: «Απάντηση σε ερώτηση»

Σε απάντηση στην αριθ. 4298/13-1-_2010 ερώτηση, την οποία κατέθεσαν στη Βουλή των Ελλήνων οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ.κ. Φώτης Κουβέλης και Νίκος Τσούκαλης, αναφορικά με τη Δ.Ο.Υ. Κροκεών, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

Η αναδιοργάνωση των Κεντρικών και Περιφερειακών Φορολογικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών μελετάται, στα πλαίσια του κοινωνικού διαλόγου για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.

Οι τελικές προτάσεις της Ομάδας Εργασίας, που έχει συσταθεί για το έργο αυτό, με τη συμμετοχή των κοινωνικών, επαγγελματικών και παραγωγικών φορέων της χώρας, θα μελετηθούν, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.
Επομένως είναι σαφές ότι δεν βρίσκεται σε εξέλιξη καμία διαδικασία κατάργησης της Δ.Ο.Υ. Κροκεών και είναι άκαιρη η συγκεκριμένη συζήτηση.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ