Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Επικείμενο κλείσιμο του πρακτορείου της Δ.Ε.Η. στην Αμαλιάδα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

΄Εντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει στους κατοίκους της Αμαλιάδας δημοσιεύματα του τοπικού τύπου σύμφωνα με τα οποία, εντείνονται τις τελευταίες ημέρες οι φήμες που θέλουν τη διοίκηση της Δ.Ε.Η. να κλείνει το κατάστημα της Αμαλιάδας.

Η ανησυχία των κατοίκων είναι εύλογη, αφού το κατάστημα της Δ.Ε.Η. λειτουργεί εδώ και 10ετίες και εξυπηρετεί μαζί με το Δήμο Αμαλιάδας, τον όμορο Δήμο Πηνείας καθώς και κάποια δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Γαστούνης.

Ο συνολικός αριθμός των κατοίκων που εξυπηρετούνται από τις εμπορικές και τεχνικές υπηρεσίες ξεπερνά τις 50.000, ενώ στο κομμάτι ευθύνης του καταστήματος είναι ο ΤΟΕΒ Αμαλιάδας και Γαστούνης καθώς και οι μεγάλες επιχειρήσεις που λειτουργούν στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι στο κατάστημα εργάζονται 40 άτομα τα οποία σε ενδεχόμενο κλείσιμο του καταστήματος θα αναγκαστούν μα μετακομίσουν εκτός Ηλείας.

Η διοίκηση της Δ.Ε.Η. εδώ και καιρό προχωρεί συστηματικά στην κατάργηση πρακτορείων εξυπηρέτησης πελατών, όπως αυτά της Ιθάκης, Παξών, Σάμης, Ληξουρίου, Πατρών (βόρειο) χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας, ταλαιπωρώντας τους κατοίκους αυτών των περιοχών.

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Αληθεύουν οι φήμες για επικείμενο κλείσιμο του πρακτορείου της Δ.Ε.Η. στην πόλη της Αμαλιάδας;
2. Τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε προκειμένου να υποχρεώσετε τη διοίκηση της Δ.Ε.Η. να δείξει κοινωνικό πρόσωπο συμβάλλοντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών;


Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης