Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2008

ΕΡΓΟ ΔΙΑΚΟΝΙΑΡΗ: ΟΙ ΣΥΓΝΩΜΕΣ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Με μια απλή συγνώμη προσπάθησε να αποτινάξει τις ευθύνες της Κυβέρνησης απέναντι στους επαγγελματίες και κατοίκους της Ελευθερίου Βενιζέλου για την σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή που υπέστησαν ο Γ.Γ. του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Κατσιγιάννης. Με την συγνώμη όμως δεν αποκαθίστανται οι ζημιές και η ηθική βλάβη που υπέστησαν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες.
Το ΥΠΕΧΩΔΕ υπέκυψε στους απροκάλυπτους και ωμούς εκβιασμούς του εθνικού εργολάβου κ. Εμφιετζόγλου και της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ για προπιστοποιήσεις λογαριασμών πολλών εκατομμυρίων ευρώ και το «γαϊτανάκι» αυτό το πληρώνουν οι απλοί πολίτες.

Φτάνει ο μέχρι τώρα εμπαιγμός κύριοι της Κυβέρνησης. Ο κ. Εμφιετζόγλου θα έπρεπε να έχει εκπέσει του έργου στην τέταρτη καθυστέρηση, το δε Δημόσιο θα έπρεπε να έχει αποκαταστήσει όλες τις ζημιές που έχουν προκύψει από τις καθυστερήσεις αυτές.

Επειδή ο λαός μας λέει: «από τότε που βγήκε η συγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο», η Κυβέρνηση έχει νομική, ηθική και πολιτική υποχρέωση:

α)Να παγώσει επ’ αόριστον όλες τις οφειλές και τις υποχρεώσεις των επαγγελματιών(καταβολή ΦΠΑ, φόρου εισοδήματος, ασφαλιστικές εισφορές κ.λ.π.) προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία
β)Να χορηγήσει έκτακτο οικονομικό βοήθημα 30.000 ευρώ για την απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων.


Επιπλέον η ΔΕΗ και ο Δήμος της Πάτρας να διαγράψουν τις μέχρι τώρα οφειλές προς αυτούς από κατανάλωση ρεύματος, νερού, χρήση υπονόμου κ.λ.π.
Όλα τα πιο πάνω αιτήματα που συνιστούν στοιχειώδεις υποχρεώσεις κάθε Κράτους Δικαίου προς τους πολίτες, δυστυχώς στη χώρα μας αποτελούν περιεχόμενο διεκδικήσεων και κινητοποιήσεων.