Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση με το Δίκτυο Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας « ΑΡΓΩ» είχαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης και ο Βουλευτής Ευβοίας Δημήτρης Αναγνωστάκης.
Οι βουλευτές ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους του Δικτύου Μενέλαο Θεοδωρουλάκη και Παναγιώτη Χονδρό για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Ψυχικής Υγείας τόσο στο μέρος που αφορά τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, όπου λόγω μείωσης της χρηματοδότησης κινδυνεύουν με αναστολή της λειτουργίας τους, όσο και για τα προβλήματα των δικτύων Ψυχικής Υγείας που περνούν από τα καταργούμενα Ψυχιατρικά στα αντίστοιχα Γενικά Νοσοκομεία.
Οι βουλευτές τόνισαν ότι για τη Δημοκρατική Αριστερά το ζήτημα της Ψυχικής Υγείας και ιδιαίτερα η ψυχιατρική μεταρρύθμιση αποτελεί κεντρική προτεραιότητα. Η ανανεωτική αριστερά έχει ουσιαστικά συμβάλλει στην αποδοχή και εφαρμογή της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης τόσο σε επιστημονικό, ιδεολογικό επίπεδο όσο και σε πολιτικό εντός της χώρας αλλά και εντός των Ευρωπαϊκών θεσμών σε μια διαδρομή 30 ετών.
Η Δημοκρατική Αριστερά δεσμεύεται να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα, αλλά και να προχωρήσει ένας γενικότερος σχεδιασμός στον τομέα της Ψυχικής Υγείας.

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Υπέρογκη αύξηση ασφαλίστρων σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ

Oι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός, κατέθεσαν ερώτηση στη βουλή, που αφορά την υπέρογκη αύξηση των ασφαλίστρων σε ιδιωτικές εταιρείες και ρωτούν τους Υπουργούς Εργασίας και Δικαιοσύνης μεταξύ άλλων, εάν προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση σχετική ρύθμιση ώστε να υπάρχουν σαφή κριτήρια και όρια στις αυξήσεις των ασφαλίστρων, και ιδιαίτερα για τους μεγαλύτερους σε ηλικία που δεν έχουν τη δυνατότητα να προστατευθούν αλλάζοντας ασφαλιστική εταιρεία
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Ρύθμιση θεμάτων συμβάσεων που αφορούν Κέντρα Πρώτης Υποδοχής και Εγκαταστάσεων Κράτησης παράνομα διαμενόντων στη χώρα αλλοδαπών και τρόπο φύλαξης αυτών» και άλλες διατάξεις».

ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Στο νομοσχέδιο περί ρύθμισης θεμάτων συμβάσεων που αφορούν Κέντρα Πρώτης Υποδοχής και Εγκαταστάσεων Κράτησης παράνομα διαμενόντων στη χώρα αλλοδαπών και τρόπο φύλαξης αυτών

(ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ 27.9.2012)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΡΕΥΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΟΕ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

H με αριθμό 315/25-9-2012 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Νικολάου Τσούκαλη προς τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με τη διερεύνηση από το ΣΔΟΕ υποθέσεων πολιτικών προσώπων.

( ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ 28.9.2012)

Επέμβαση των Επιτρόπων του Δημοσίου στα προνόμια των golden boys των Τραπεζών

EΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ
Τις παρεμβάσεις των Επιτρόπων του Δημοσίου στα προνόμια των golden boys των Τραπεζών ζητά να μάθει με επίκαιρη ερώτησή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς και βουλευτής Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης. Η επίκαιρη ερώτηση θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 4.10.2012.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής: