Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Απάντηση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη για το CD με τα στοιχεία 54.246 πολιτών που έχει στην κατοχή του το ΣΔΟΕ.

Το θέμα της ενημέρωσης της Βουλής για το CD με τα 54.246 ονόματα πολιτών που έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό την περίοδο 2009-2012, ήταν το θέμα της επίκαιρης ερώτησης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκου Τσούκαλη προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

«Ναι», στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, «αλλά με όρους και διαφανείς διαδικασίες».

Στην Βουλή, με νόμο και όχι με πράξη νομοθετικού περιεχομένου πρέπει να έρθει, το σχέδιο για τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, δήλωσε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου για την Κύρωση πράξεων νομοθετικού περιεχομένου σχετικά με την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης και πρόσθεσε ότι η ΔΗΜΑΡ ζητά να αποσαφηνιστούν:

• ποιος θα είναι ο ρόλος του κράτους στο νέο τραπεζικό τομέα, πώς δηλαδή θα εκφραστεί ο δημόσιος έλεγχος; • ποιο θα είναι το στρατηγικό - αναπτυξιακό πλάνο;
• πως θα διοχετευθούν τα χρήματα στην αγορά και πώς με την ανακεφαλαιοποίηση θα υπάρχει ανάπτυξη στην πραγματική οικονομία.
• τα στοιχεία για την βιωσιμότητα των Τραπεζών, τα στοιχεία που έκρινε η Τράπεζα της Ελλάδας ως μη βιώσιμες, την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο,
• Ποιες θα είναι οι μελλοντικές αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με τους ομολογιούχους , αλλά και για τους μετόχους της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Η Δημοκρατική Αριστερά αναγνωρίζει ότι το Σ/Ν είναι μία προσωρινή ρύθμιση, για τις εγγυήσεις που έλαβαν οι Τράπεζες και σίγουρα δεν λύνει όλα τα προβλήματα. Είναι μια ανάσα, όπως ήταν και το κούρεμα των ομολόγων. Η ουσία δεν είναι σε αυτό το νομοσχέδιο αλλά στους όρους με τους οποίους θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση. Για τη Δημοκρατική Αριστερά αυτό είναι το σημαντικότερο και γι’ αυτό επιμένει στην ψήφισή του με Νόμο και όχι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Και αυτό είναι κάτι που αποτελεί και βασική προϋπόθεση για να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.


http://www.youtube.com/watch?v=1apevmUdld8&feature=youtu.be

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Να κατατεθεί στη Βουλή το CD με τα 54.000 ονόματα πολιτών που έχουν εξάγει 20 δις από το 2009


EΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Με επίκαιρη ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής Αχαΐας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, ζητά να κατατεθεί στη Βουλή το CD που βρίσκεται στη κατοχή του ΣΔΟΕ και φέρεται ότι περιέχει περίπου 54.000 ονόματα πολιτών, που από το 2009 έχουν εξάγει με εμβάσματα περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Διαφυγή εκατοντάδων εκατομμυρίων από ελέγχους σκαφών αναψυχής

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Σε μια περίοδο που είναι επιτακτική παρά ποτέ η άμεση εξεύρεση ισοδυνάμων κυρίως από τη φοροδιαφυγή προκειμένου να αντικαταστήσουν επώδυνες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ θα μπορούσαν να έχουν εισρεύσει στα κρατικά ταμεία μέχρι το τέλος του 2012, εάν ολοκληρώνονταν εγκαίρως οι έλεγχοι στα περισσότερα από 4.000 σκάφη αναψυχής. Το θέμα φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής Αχαΐας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης και ζητά με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, να ενημερωθεί εάν υπάρχουν ευθύνες και σε ποιους που ουσιαστικά ατόνησαν ή και διακόπηκαν οι έλεγχοι στα σκάφη αναψυχής.
Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει: