Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Συνοπτική παρουσίαση των προγραμματικών προτάσεων της ΔΗΜΑΡ

Η Δημοκρατική Αριστερά έδωσε στη δημοσιότητα το αναλυτικό εκλογικό της πρόγραμμα. Οι προτάσεις που περιλαμβάνει συγκροτούν μια διαφορετική πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογής με ισοδύναμα μέτρα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Στοχεύουν στη σταδιακή απαγκίστρωση από τους επαχθείς όρους του μνημονίου μέσα από έξι (6) συγκεκριμένες τροποποιήσεις και την αντικατάσταση του από ένα σύμφωνο ανάπτυξης, απασχόλησης και κοινωνικής συνοχής.

Είναι ρεαλιστική δέσμη προτάσεων διεξόδου από την κρίση αλλά και δίκαιου επιμερισμού των βαρών της προσπάθειας αυτής. Αρθρώνεται σε οκτώ (8) βασικούς άξονες:

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!



Το εκλογικό "κιόσκι" της ΔΗΜ.ΑΡ βρίσκεται στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου.


Λιτό και καλαίσθητο, προσαρμοσμένο στην αισθητική μας, αλλά και στις ανάγκες της εποχής, σας περιμένει για μια ζεστή καλημέρα (με το σύντροφο της βάρδιας) και πολιτική (και όχι μόνο) κουβεντούλα!


Προσφέρουμε προεκλογικά φυλλάδια της ΔΗΜ.ΑΡ αλλά και το κοινό φυλλάδιο όλων των υποψηφίων της Αχαΐας και δεχόμεθα κάθε είδους υποστήριξη!


Σας περιμένουμε το δίχως άλλο.

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στην Αχαΐα





Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Καταδικάζω τη βίαιη επίθεση κατά του προέδρου του Φιλοδασικού Συλλόγου Φτέρης


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Η πρόσφατη επίθεση κατά του προέδρου του Φιλοδασικού Συλλόγου Φτέρης κ. Κωστάρα, από βοσκό που παράνομα έβοσκε το κοπάδι του μέσα σε αναδασωτέα περιοχή της Φτέρης, καταδεικνύει την ανυπαρξία των ελεγκτικών μηχανισμών  της πολιτείας και την κρατική αδιαφορία για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Το μέγεθος της κρατικής αδιαφορίας αλλά και της ασυδοσίας του δράστη, φανερώνεται απ’  το γεγονός ότι  ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος διαθέτει κτηνοτροφική μονάδα για την οποία υπάρ­χουν αποφάσεις κατεδάφισης εδώ και χρόνια, οι οποίες ποτέ δεν υλοποιήθηκαν.

Ενώνω τη φωνή μου μ’ αυτή των φιλοδασικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων της περιοχής, καταγγέλλοντας και καταδικάζοντας το συγκεκριμένο περιστατικό και καλώ τις δασικές υπηρεσίες της Αιγιάλειας, να περιφρουρήσουν το δασικό χαρακτήρα των καμένων εκτάσεων και να επιβάλουν τη νομιμότητα στην περιοχή.

Η πολιτεία οφείλει να είναι αρωγός στο έργο των εθελοντών και στις άοκνες προσπάθειές τους για αναγέννηση των δασικών εκτάσεων που κάηκαν και όχι παρατηρητής των επιθέσεων που υφίστανται.

ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ






Στο πλευρό των δανειοληπτών της Αχαϊκής τράπεζας



ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

 Απόλυτα λογικό αλλά και επιβεβλημένο είναι το αίτημα να  ανασταλεί από την ΤτΕ, η εκκαθάριση, επί δίμηνο του­λάχιστον, μέχρι να εκλεγεί η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να αντι­μετωπίσει το οξύ πρόβλημα βιωσιμότητας που αντιμετω­πίζουν 3.500 και πλέον επιχειρήσεις της Αχαΐας.

Το πρόβλημα είναι κατ’ εξοχήν πολιτικό και απαιτεί ανάλογη αντιμετώπιση, αλλά και συντονισμένη προσπάθεια όλων των φορέων της περιοχής (αλλά και των πολιτικών προσώπων) προκειμένου να μην μπει ταφόπλακα στις τοπικές επιχειρήσεις.

Η, για μια ακόμη φορά, «επιλεκτική» αντιμετώπιση της Αχαΐας  είναι απαράδεκτη. Η πρεμούρα του εκκαθαριστή της Τράπε­ζας της Ελλάδος να καταστή­σει άμεσα απαιτητά τα δάνεια, θα οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους και την τοπική οικονομία σε ακόμη δυσμενέστερη θέση.

Εκφράζω την αμέρι­στη συμπαράσταση και στήρι­ξη των δίκαιων αιτημάτων των δανειοληπτών της Αχαϊκής Τρά­πεζας και θα βρίσκομαι στο πλευρό τους.



Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜ.ΑΡ. ΑΧΑΪΑΣ


Προγραμματισμένη προεκλογική περιοδεία πραγματοποίησε το Σάββατο 21-4-2012 κλιμάκιο υποψηφίων βουλευτών της ΔΗΜ.ΑΡ. ΑΧΑΪΑΣ σε Καλάβρυτα, Βλασία και Χαλανδρίτσα.
Οι υποψήφιοι βουλευτές Καρβουνιάρης Γιώργος, Κόκλας Δημήτρης, Παγανός Λεωνίδας, Παπαγεωργίου Ηρακλής και ο βουλευτής Τσούκαλης Νίκος συνοδεία του γραμματέα της νομαρχιακής οργάνωσης Αχαΐας Τ. Παπαθεοδωρόπουλου, της εκπροσώπου τύπου της γραμματείας Α. Γκοριτσοπούλου, του υπευθύνου οργανωτικού της νομαρχιακής οργάνωσης Ν. Χριστοδουλόπουλου, στελεχών του κόμματος και της νεολαίας, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τους κατοίκους των περιοχών, να συνομιλήσουν μαζί τους και να ενημερωθούν  για τα τοπικά προβλήματα της κοινωνίας.

Άκουσαν τον προβληματισμό τους σε θέματα υγείας, απασχόλησης και ανάπτυξης, εισπράττοντας την έκδηλη αγανάκτηση των πολιτών από την αναποτελεσματική κυβερνητική πολιτική που άσκησαν τα τελευταία χρόνια τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Οι υποψήφιοι βουλευτές  ανέδειξαν τις δυνατότητες του αναλυτικού Προγράμματος του κόμματος της ΔΗΜ.ΑΡ., που μπορούν με αλληλέγγυα μέτρα να ανακουφίσουν τα κοινωνικά στρώματα που έχουν πληγεί και παράλληλα τις λύσεις που το κόμμα προτείνει για την έξοδο της χώρας από φαινομενικά αδιέξοδες καταστάσεις. Μεταξύ άλλων, το κλιμάκιο επισκέφθηκε το νοσοκομείο των Καλαβρύτων, το ΚΤΕΛ και την υπαίθρια αγορά παραγωγών.

Το απόγευμα, Κυριακή 22-4, άλλο κλιμάκιο της ΔΗΜ.ΑΡ. Αχαΐας επισκέφτηκε την περιοχή της Δυτικής Αχαΐας και είχε σειρά επαφών με φορείς και πολίτες της Κ. Αχαΐας.