Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ερώτηση Τσούκαλη για το κολυμβητήριο «Πεπανός»

Ερώτηση για το θέμα της υπογραφής σύμβασης συνεργασίας μεταξύ της Διοίκησης του Εθνικού κολυμβητηρίου Πατρών «Ολυμπιονίκης Αντώνιος Πεπανός» και ναυταθλητικού σωματείου της πόλης, αναφορικά με την αποκλειστική χρήση Δημόσιας αθλητικής εγκατάστασης, κατέθεσε στη βουλή, ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.

Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει πως η παραπάνω απόφαση της διοίκησης του κολυμβητηρίου, γεννά υποψίες για εφαρμογή «δύο μέτρων και δύο σταθμών» απέναντι στα Ναυταθλητικά σωματεία της πόλης, δεδομένων των οικονομικών προβλημάτων που αυτά αντιμετωπίζουν, αλλά και των σοβαρών προβλημάτων λειτουργίας του Εθνικού κολυμβητηρίου Πατρών.

Ερωτά δε τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, εάν υφίσταται θέμα νομιμότητας της διαδικασίας αποκλειστικής παραχώρησης ενός εθνικού κολυμβητηρίου, καθώς και τι προτίθεται να πράξει για την καταβολή των οφειλών της πολιτείας προς τα ναυταθλητικά σωματεία της πόλης.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Το πρόβλημα των μεταναστών δεν αντιμετωπίζεται με εκτοπισμούς σε γκέτο και ξερονήσια.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε ΔΗΜΑΡ ΑΧΑΪΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

 
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ θεωρεί ότι το υπαρκτό και σύνθετο πρόβλημα των μεταναστών δεν αντιμετωπίζεται σε συνθήκες εκτοπισμού σε γκέτο και ξερονήσια. Η συνολική θέση μας για τους μετανάστες οριοθετείται και προσδιορίζεται από την αντίληψη ότι ο σύγχρονος εθνικισμός και ο ρατσισμός δεν αποτελεί απλώς και μόνο ένα ιστορικό επεισόδιο ή μια επιβίωση παλαιών μορφών, αλλά ένα παγκόσμιο φαινόμενο με βαθιές ρίζες, το οποίο εξελίσσεται συνεχώς.


Το πρόβλημα στην Πάτρα, έχει πάρει τραγικές διαστάσεις με τον αριθμό των ανθρώπων που ζουν σε άθλιες συνθήκες στο λιμάνι, χωρίς τροφή, ρεύμα και στέγη. Πάγια είναι η θέση μας για τη δημιουργία ανοιχτού κέντρου φιλοξενίας, που να πληροί τις βασικές υγειονομικές και άλλες συνθήκες, ως βασική υποδομή ενταγμένη στο συνολικό σχέδιο, σύμφωνα με τις προτάσεις διεθνών φορέων, αλλά και σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας μας.


Η αντιμετώπιση του προβλήματος δεν μπορεί να περιμένει. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με βάση τους παρακάτω άξονες, αντί να εξαγγέλλει τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης, ένα μήνα πριν τις εκλογές.

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ο Νίκος Τσούκαλης Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς

Έγινε χθες στην Αθήνα η παρουσίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς η οποία αριθμεί πλέον 10 βουλευτές. Με απόφαση της ομάδας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ορίστηκε ο βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Τσούκαλης.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουβέλης στην παρουσίαση της ομάδας «η συνεργασία πρόεκυψε στη βάση κοινού πολιτικού τόπου, κοινής προγραμματικής θέσης και κοινής διεκδίκησης, όχι μόνο σε σχέση με τις επερχόμενες εκλογές, αλλά και με τη συνολικότερη διεκδίκηση για την ανάδειξη του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού ως μια πολιτική αναγκαιότητα. Η συνεργασία αυτή έρχεται να καταγράψει την κοινή επιδίωξη για μια αριστερά κυβερνώσα, για μια αριστερά η οποία μπορεί να διαμορφώνει αποφασιστικές εξελίξεις και να μετακινεί την πολιτική από τη βαθειά συντηρητική θέση που σήμερα βρίσκεται σε μια ουσιαστικά προοδευτική κατεύθυνση.


Πρόκειται για μια συνεργασία, η οποία στηρίζεται σε κοινό πολιτικό τόπο και σε κοινό πολιτικό πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα το οποίο αποτελεί την εναλλακτική πρόταση προς την ασκούμενη πολιτική της παρούσας κυβέρνησης, πολιτική που έφερε τη χώρα στη συγκεκριμένη κατάσταση. Αυτή η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι που οδήγησε στο τεμαχισμό της κοινωνίας.Η συνεργασία μας πάει πολύ πιο μακριά από τις εκλογές και διεκδικεί αυτά τα οποία λίγο πριν ανέφερα, προκειμένου η χώρα μας να βρεθεί ζωντανή με μια κοινωνία όρθια».

Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜ.ΑΡ απαρτίζεται από τους βουλευτές Γρηγόρη Ψαριανό (Β’Αθηνών), Θανάση Λεβέντη (περιφέρεια Αττικής), Βασίλη Οικονόμου (Περιφέρεια Αττικής), Νίκο Τσούκαλη (Αχαϊας), Οδυσσέα Βουδούρη (Μεσσηνίας), Γιάννη Μιχελογιαννάκη (Ηρακλείου), Γιώργο Παπαμανώλη (Κυκλάδων), Γιάννη Αμοιρίδη (Πιερίας), Ηλία Θεοδωρίδη (Πέλλας), και από τον πρόεδρο Φώτη Κουβέλη.