Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Αντίθετη η ΔΗΜ.ΑΡ με τη δημιουργία χώρου υποδοχής μεταναστών σε στρατόπεδο της Κοζάνης

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ, ΘΑΝΑΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΨΑΡΙΑΝΟΥ

Την πλήρη αντίθεσή τους στη δημιουργία χώρου υποδοχής μεταναστών σε στρατόπεδο της Κοζάνης εκφράζουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, Γρηγόρης Ψαριανός και Θανάσης Λεβέντης, με σχετική ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.


Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ θεωρεί ότι το υπαρκτό και σύνθετο πρόβλημα των μεταναστών δεν αντιμετωπίζεται σε συνθήκες εκτοπισμού σε γκέτο και ξερονήσια. Η συνολική θέση της για τους μετανάστες οριοθετείται και προσδιορίζεται από την αντίληψη ότι ο σύγχρονος εθνικισμός και ο ρατσισμός δεν αποτελεί απλώς και μόνο ένα ιστορικό επεισόδιο ή μια επιβίωση παλαιών μορφών, αλλά ένα παγκόσμιο φαινόμενο με βαθιές ρίζες, το οποίο εξελίσσεται συνεχώς.


Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:


Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Συγκρότηση Κοινοβουλευτικης Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς

Κοινοβουλευτική Ομάδα, με βάση τον κανονισμό της Βουλής, συγκροτεί η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, αποτελούμενη από τους εξής βουλευτές:

Κουβέλη Φώτη (βουλευτή Β Αθηνών), Πρόεδρο και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αμοιρίδη Γιάννη (βουλευτή Πιερίας), Βουδούρη Οδυσσέα (βουλευτή Μεσσηνίας), Θεοδωρίδη Ηλία (βουλευτή Πέλλας), Λεβέντη Θανάση (βουλευτή Αττικής), Μιχελογιαννάκη Γιάννη (βουλευτή Ηρακλείου), Οικονόμου Βασίλη (βουλευτή Αττικής), Παπαμανώλη Γιώργο (βουλευτή Κυκλάδων), Τσούκαλη Νίκο (βουλευτή Αχαϊας) και Ψαριανό Γρηγόρη (βουλευτή Β Αθηνών).


Τη σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο της βουλής κ. Πετσάλνικο, θα αποστείλει τη Δευτέρα 26/3/2012 ο Πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Φώτης Κουβέλης.


Η επίσημη παρουσίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας θα γίνει στα κεντρικά γραφεία της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ( Αγίου Κωνσταντίνου 40 – 3ος όροφος) την Δευτέρα 26/3/2012 στις 11πμ

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ υπονομεύει τις εθνικές επενδύσεις των ΑΠΕ

ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΠΑΝΕΛΣ ΣΤΗ ΒΙΠΕ ΠΑΤΡΑΣ ΤΟΝΙΣΕ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ


«Χάνεται άλλη μία ευκαιρία έμπρακτης υποστήριξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα. Θεωρούμε ότι σε αρκετά σημεία το νομοσχέδιο για το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ, υπονομεύει τη βιώσιμη ανάπτυξή τους» Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη βουλή ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.


«Το νομοσχέδιο ανέφερε ο κ. Τσούκαλης περιέχει μία βασική ασάφεια στη ρύθμιση που προβλέπει ότι η παραγόμενη ενέργεια, δεν θίγει την εθνική προσπάθεια που καταβάλλεται για την κάλυψη των εθνικών στόχων από ΑΠΕ. Η αρχικά θετική αυτή γενική ρύθμιση αλλοιώνεται από την έμμεση πρόβλεψη ότι η παραγόμενη ενέργεια από το Πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ μπορεί να προσμετρηθεί υπέρ των εθνικών στόχων ΑΠΕ στο μέλλον. Μία τέτοια εξέλιξη δυνητικά θέτει επί της ουσίας τις εθνικές επενδύσεις εκτός μάχης. Επίσης το νομοσχέδιο δημιουργεί επενδύσεις ΑΠΕ δύο ταχυτήτων. Επί της ουσίας ρυθμίζει πιο ευνοϊκό και χρονικά συντετμημένο καθεστώς αδειοδότησης των έργων του ΗΛΙΟΣ εις βάρος των εθνικών επενδυτικών ΑΠΕ. Προφανώς είμαστε ενάντια σε μία τέτοια άδικη ρύθμιση που με βεβαιότητα θα δημιουργήσει μία στρεβλή κατάσταση που θέτει σε δεύτερη μοίρα τις εθνικές επενδύσεις»


Ο κ. Τσούκαλης τόνισε επίσης την ανάγκη έμπρακτης και συγκεκριμένης πολιτικής που πρέπει να οδηγήσει σε αναζωογόνηση της εθνικής βιομηχανίας ενώ αναφερόμενος στις επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ Πάτρας είπε: «Στη βιομηχανική περιοχή της Πάτρας είχαμε ως καμάρι δύο πρωτοπόρες βιομηχανίες κατασκευής φωτοβολταϊκών πάνελς, οι οποίες αυτή τη στιγμή ουσιαστικά βρίσκονται στη διαδικασία πλήρους κατάρρευσης. Αυτό που επικρατεί είναι απολύσεις εργαζομένων, μηδενικές παραγγελίες και παραγωγή. Ουσιαστικά, δηλαδή, δεν ξέρω στο κατά πόσο το αμέσως επόμενο διάστημα θα μπορέσουν να επιβιώσουν. Αυτό είναι σχήμα οξύμωρο, είναι κάτι το οποίο δεν συνάδει με το σχεδιασμό της χώρας μας, όσον αφορά την αυτάρκεια σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και βεβαίως την εξαγωγική διαδικασία. Και όμως, αυτές οι δύο βιομηχανίες καταρρέουν. Πρέπει να υπάρχει ειδική μέριμνα και γι’ αυτό».

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Τσούκαλη έχει ως εξής: