Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Καμία εξέλιξη στο έργο κατασκευής γεφυριού στη θέση «Μπούλμπερι»

ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ

Επανέρχονται στο θέμα της κατασκευής γεφυριού στη θέση «Μπούλμπερι», στα πλαίσια του έργου του φράγματος Πείρου-Παραπείρου, με νέα ερώτησή τους στη βουλή, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης Θανάσης Λεβέντης και Γρηγόρης Ψαριανός. οι βουλευτές επισημαίνουν, πως παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Μαγκριώτη για ολοκλήρωση των σχετικών μελετών από το Σεπτέμβριο του 2011 και πραγματοποίηση της εργολαβίας σε ένα χρόνο από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει η παραμικρή εξέλιξη στο θέμα.

Οι τρεις βουλευτές ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών, εάν έχει εκπονηθεί η σχετική μελέτη, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου και πότε προβλέπεται να ολοκληρωθούν τα σχετικά έργα.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ολοκληρωμένη διαχείριση του Κορινθιακού κόλπου


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Το θέμα της προστασίας και βιώσιμης ανάπτυξης του Κορινθιακού κόλπου, συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της βουλής. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης ανέφερε τα ακόλουθα:

Το θέμα του Κορινθιακού είναι από τα πλέον πολυσυζητημένα, υπάρχει μια τεράστια αντίφαση που καταδεικνύει και την παθογένεια του ελληνικού κράτους, ότι δηλαδή ενώ υπάρχει ένα απίστευτο υλικό τεκμηρίωσης επιστημονικό και κοινωνικό, έχει αναπτυχθεί ένα πρωτοφανές κίνημα γύρω από τον Κορινθιακό, που περιλαμβάνει περιβαλλοντικές οργανώσεις, περιφέρειες, νομαρχίες, δήμους κλπ, το κράτος δεν έχει κινηθεί καθόλου προκειμένου να προστατεύσει τα ζωτικά του στοιχεία.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Κλείνει η πόρτα της ΔΗΜ.ΑΡ σε παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ


Παλαιά πρόσωπα που έχουν εξαντλήσει τα όρια της πολιτικής δράσης τους δεν έχουν θέση δίπλα μας, τονίζει ο Φώτης Κουβέλης


Τέλος με τον πιο σαφή τρόπο έβαλε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς στα σενάρια που θέλουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ να βρίσκουν καταφύγιο στο νέο κόμμα της Αριστεράς που παρουσιάζει τεράστια άνοδο στις δημοσκοπήσεις.


«Η Δημοκρατική Αριστερά δεν είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ και δεν θα λειτουργήσει αναπαραγωγικά για παλαιά πρόσωπα που έχουν εξαντλήσει τα όρια της πολιτικής τους δράσης» τόνισε ο κ.Κουβέλης.


Επανέλαβε εξάλλου ότι αντίστοιχη απόσταση χωρίζει τη Δημοκρατική Αριστερά από τα άλλα δύο κόμματα του αριστερού χώρου.

Οπως είπε, το πλαίσιο στο οποίο κινείται η ΔΗΜΑΡ είναι «δημοκρατικός σοσιαλισμός, ευρωπαϊκός προσανατολισμός και ριζοσπαστικός μεταρρυθμισμός ... Πάνω σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να γίνει συζήτηση για τις προγραμματικές συγκλίσεις της αριστεράς». Τόνισε ωστόσο ότι η ΔΗΜΑΡ απέχει από τις θέσεις ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ περί εξόδου από την ευρωζώνη ή για ένα τριετές «πάγωμα» πληρωμών των οφειλών της χώρας


Οσον αφορά την στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου ή την όποια επόμενη κυβέρνηση προκύψει, σημείωσε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να «γυρίσει την πλάτη στην ακυβερνησία» της χώρας.


Τέλος, σχολιάζοντας τις τελευταίες εντυπωσιακές δημοσκοπήσεις που φέρνουν την ΔΗΜΑΡ δεύτερο κόμμα, αρκέστηκε να πει ότι «μας ενθαρρύνουν αλλά δεν εφησυχάζουμε.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΕΘΝΟΣ"
 
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63607565

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Απλήρωτοι θα μείνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί για τις εφημερίες

ΜΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ 3868/2010

Το θέμα στη βουλή, με ερώτηση του Νίκου Τσούκαλη και Θανάση Λεβέντη

Τον κίνδυνο να μην πληρωθούν οι εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών μετά τις 27 Ιανουαρίου, επισημαίνουν με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης και Θανάσης Λεβέντης.


Στην ερώτησή τους οι δύο βουλευτές αναφέρουν:



Χωρίς τέλος η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΙΚΑ Πάτρας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗ

Η κατάργηση των μικροβιολογικών και άλλων ιατρείων από τα περιφερειακά υποκαταστήματα του ΙΚΑ Πάτρας (Γερμανού και του Αγίου Αλεξίου) δημιουργεί επιπλέον ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους οι οποίοι αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο κεντρικό κατάστημα του ΙΚΑ (Κορίνθου και Γούναρη) όχι μόνο για την πραγματοποίηση των εξετάσεων τους (αιματολογικές κλπ) αλλά και για την παραλαβή των απαντήσεων.

Τα παραπάνω επισημαίνουν με ερώτησή τους στη βουλή οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης και Θανάσης Λεβέντης, οι οποίοι ζητούν την παρέμβαση του υπουργού υγείας προκειμένου το ΙΚΑ να στέλνει τις απαντήσεις των ιατρικών εξετάσεων στα περιφερειακά υποκαταστήματα, που εξυπηρετούν καλύτερα τους ασφαλισμένους, ώστε να μειωθεί η ταλαιπωρία τους.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής: