Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ο ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

http://politicalreviewgr.blogspot.com/2011/12/antonio-gramsci-sono-pessimista-con.html

Ο Νίκος Τσούκαλης άφησε για λίγο τα έδρανα της βουλής και τις επερωτήσεις για τις μίζες των γερμανικών υποβρυχίων και έπιασε την κιθάρα στην γιορτή που διοργάνωσε η Δημοκρατική Αριστερά Θεσσαλονίκης στα γραφεία της για το κόψιμο της πίτας. Εκτός από την κιθάρα επέδειξε τις ικανότητές του και στο τραγούδι με την επιτυχία του συμπατριώτη του: «Με μια πιρόγα φεύγεις και γυρίζεις». Στην πένα και την κιθάρα τον διαδέχτηκε ο Γιάννης σε μια ζεστή ατμόσφαιρα με πλήθος κόσμου, όπου η Καίτη Τσαρουχά -η διευθύντρια της κουζίνας- είχε ετοιμάσει ένα gourme τραπέζι με σουβλάκια, σμυρναϊικα σουτζουκάκια και πλήθος ορεκτικών. Ο λευκός και ερυθρός οίνος έρρεε άφθονος. Η Σοφία έδειξε ότι χειρίζεται καλά τον Ζαμπέτα και τον Τσιτσάνη κάνοντας σεκόντο στον Τσούκαλη. Ο Αργύρης διέγραψε αρκετούς κύκλους σε ρυθμούς ζειμπέκικου ενώ σε μερικές χορευτικές φιγούρες και επικύψεις το κασκόλ του… καθάριζε το πάτωμα.



Ο Βαγέλης Ζορκάδης μίλησε για τους δύσκολους καιρούς που περνάμε και ο Σάκης Παπαθανασίου για να τονώσει το φρόνημα των μελών του κόμματος ενάντια στην τρόικα και τον καπιταλισμό -τον οποίο χρόνια τώρα χτυπάμε αλλά αυτός δεν καταλαβαίνει τίποτε- επιστράτευσε ακόμη και τον Γκράμσι: Στην απαισιοδοξία της γνώσης –δήλωσε- αντιπαραθέτουμε την αισιοδοξία της βούλησης. «Sono pessimista con l’intelligenza, ma ottimista per la volontà».

30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

http://lefteria.blogspot.com/2012/01/blog-post_8515.html

Το 1981 ήταν συμφοιτητές στο Πανεπιστήμιο. Ξαναβρέθηκαν μετά από 30 χρόνια στην Κατερίνη. Ο βουλευτής Αχαΐας και δικηγόρος Νίκος Τσούκαλης, η σύζυγός του δικηγόρος Μιράντα Πολύχρου που κατάγεται από Λεπτοκαρυά και ο δικηγόρος και περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Παπανικολάου. Στην φωτογραφία με τον δικηγόρο Δημήτρη Γκελντή και ο Γιώργος Κυτίδης. 

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Φορολογία Ομογενών μονίμων κατοίκων εξωτερικού

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ


Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης και οι βουλευτές Νίκος Τσούκαλης, Θανάσης Λεβέντης και Γρηγόρης Ψαριανός, κατέθεσαν στη βουλή την ακόλουθη ερώτηση, σχετικά με τη φορολογία των ομογενών, μονίμων κατοίκων του εξωτερικού.


Οι απόδημοι Έλληνες διαμαρτύρονται αισθανόμενοι ότι αδικούνται από το νέο φόρο που θα κληθούν να πληρώσουν επί τεκμαρτού ποσού για ακίνητη περιουσία, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3842/10.