Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση με το Δίκτυο Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας « ΑΡΓΩ» είχαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης και ο Βουλευτής Ευβοίας Δημήτρης Αναγνωστάκης.
Οι βουλευτές ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους του Δικτύου Μενέλαο Θεοδωρουλάκη και Παναγιώτη Χονδρό για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Ψυχικής Υγείας τόσο στο μέρος που αφορά τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, όπου λόγω μείωσης της χρηματοδότησης κινδυνεύουν με αναστολή της λειτουργίας τους, όσο και για τα προβλήματα των δικτύων Ψυχικής Υγείας που περνούν από τα καταργούμενα Ψυχιατρικά στα αντίστοιχα Γενικά Νοσοκομεία.
Οι βουλευτές τόνισαν ότι για τη Δημοκρατική Αριστερά το ζήτημα της Ψυχικής Υγείας και ιδιαίτερα η ψυχιατρική μεταρρύθμιση αποτελεί κεντρική προτεραιότητα. Η ανανεωτική αριστερά έχει ουσιαστικά συμβάλλει στην αποδοχή και εφαρμογή της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης τόσο σε επιστημονικό, ιδεολογικό επίπεδο όσο και σε πολιτικό εντός της χώρας αλλά και εντός των Ευρωπαϊκών θεσμών σε μια διαδρομή 30 ετών.
Η Δημοκρατική Αριστερά δεσμεύεται να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα, αλλά και να προχωρήσει ένας γενικότερος σχεδιασμός στον τομέα της Ψυχικής Υγείας.