Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς


Συνεδρίασε τη Δευτέρα 23-7-2012, υπό την προεδρία του Φώτη Κουβέλη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκαν ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας και της συνολικής κυβερνητικής πολιτικής, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της κοινοβουλευτικής ομάδας. Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του κόμματος για την πορεία του έργου της κυβέρνησης και των προτεραιοτήτων που έχουν τεθεί, όπως επίσης και τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ τόνισε την ανάγκη επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου και ιδιαίτερα των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών. Επανέλαβε τη σταθερή θέση για τη μη λήψη οριζόντιων μέτρων υπογραμμίζοντας την προσήλωση σε μέτρα και πολιτικές που θα ανακουφίζουν τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα.


Απευθυνόμενος στους βουλευτές, ο Φ. Κουβέλης είπε ότι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος πρέπει να είναι με συγκεκριμένες στοχεύσεις και κάλεσε τους βουλευτές να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους πολίτες και τις τοπικές οργανώσεις του κόμματος σε όλη τη χώρα.