Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι


Απευθύνομαι σε σας, τους πολίτες και ψηφοφόρους της Αχαΐας, λίγο πριν την κρίσιμη ώρα της κάλπης της 6ης Μαΐου, καταθέτοντας το εκλογικό μας πρόγραμμα, αλλά και τον απολογισμό της δράσης μου, τόσο της κοινοβουλευτικής όσο και της κοινωνικής και ζητώ από εσάς να τον επικυρώσετε με την ψήφο σας.

Στις δύσκολες στιγμές, αφουγκραστήκαμε το κοινωνικό σώμα και δώσαμε φωνή, μέσω του βήματος της Βουλής και την ενεργό συμμετοχή μας σε κοινωνικούς αγώνες, στους αδύναμους και απελπισμένους. Υπερασπιστήκαμε σθεναρά το δημόσιο χώρο και τους θεσμούς από την υποβάθμιση και την απαξίωση. Συμπαρασταθήκαμε στη νεολαία, στους άνεργους, στους φυλακισμένους, στους μετανάστες και γενικά στους κοινωνικά αποκλεισμένους.
Στηρίξαμε κοινωνικά και κοινοβουλευτικά τα κινήματα για τη σωτηρία του περιβάλλοντος και προτείναμε πλήρη δέσμη προτάσεων για τη διαχείριση και προστασία του δασικού πλούτου, των υδατικών πόρων, για το χωροταξικό σχεδιασμό, για την ανασυγκρότηση της υπαίθρου, για το ενεργειακό, για τη διοικητική μεταρρύθμιση με πλήρη αποκέντρωση και αυτοδιοίκηση, για την προστασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των καταναλωτών και δανειοληπτών και γενικά των εργαζομένων.


Αγωνιστήκαμε για ένα δίκαιο και αναδιανεμητικό φορολογικό σύστημα για την ουσιαστική αναθεώρηση του Συντάγματος, την καθιέρωση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και πολλά άλλα.


Αυτή είναι η παρακαταθήκη μας, και πιστεύουμε, ότι αποτελούμε τη μοναδική εγγύηση για την μετεκλογική διαμόρφωση κοινωνικών και πολιτικών συνθηκών για την μετατόπιση προς τα αριστερά της πολιτικής ζωής και της ελληνικής κοινωνίας.

Η Δημοκρατική Αριστερά δεσμεύεται για τις αναγκαίες ρήξεις και ανατροπές. Με τόλμη και αποφασιστικότητα, με οδηγό τις αρχές μας και χάρτη τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα προτείνουμε την υπέρβαση. Υπέρβαση της κρίσης, υπέρβαση των προβλημάτων, υπέρβαση των αδυναμιών.


Η Δημοκρατική Αριστερά έδωσε στη δημοσιότητα το αναλυτικό εκλογικό της πρόγραμμα. Οι προτάσεις που περιλαμβάνει συγκροτούν μια διαφορετική πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογής με ισοδύναμα μέτρα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Στοχεύουν στη σταδιακή απαγκίστρωση από τους επαχθείς όρους του μνημονίου μέσα από έξι συγκεκριμένες τροποποιήσεις και την αντικατάσταση του από ένα σύμφωνο ανάπτυξης, απασχόλησης και κοινωνικής συνοχής. Είναι ρεαλιστική δέσμη προτάσεων διεξόδου από την κρίση αλλά και δίκαιου επιμερισμού των βαρών της προσπάθειας αυτής.


Αρθρώνεται σε οκτώ (8) βασικούς άξονες:




1. Ανατροπή του πολιτικού συστήματος και των κατεστημένων.


2. Δημοσιονομική προσαρμογή με την οικονομία ζωντανή και την κοινωνία όρθια:


3. Προώθηση μιας νέου τύπου ανάπτυξης με απασχόληση, οικονομική δημοκρατία και περιβαλλοντική προστασία.


4. Σύγχρονο και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος:


5. Δυναμική ένταξη στην κοινωνία της γνώσης


6. Ποιότητα ζωής, καθημερινά, παντού


7. Ανοιχτοί ορίζοντες για τη νεολαία:


8. Η Ελλάδα ευρωπαϊκή δύναμη στον κόσμο:


Σε αυτή τη φάση η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί απαραίτητη την προώθηση έξι (6) τροποποιήσεων. Συγκεκριμένα:


 Αλλαγή των μέτρων ύψους 11,5 δις για τη δημοσιονομική προσαρμογή 2012-2014 (που προβλέπεται να αποφασιστούν έως τον Ιούνιο) με προστασία του λαϊκού εισοδήματος και απόδοση βαρύτητας στην καταπολέμηση της σπατάλης και της διαφθοράς και στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.


 Ευνοϊκότεροι διακανονισμοί σε σχέση με το χρόνο κάλυψης του στόχου μηδενικού ελλείμματος και βελτίωση των όρων εξυπηρέτησης του χρέους, ώστε να ορθολογικοποιηθούν οι ρυθμοί δημοσιονομικής προσαρμογής, να ανακοπεί η πίεση στο λαϊκό εισόδημα, να δοθεί η χρονική δυνατότητα αποκόμισης αποτελεσμάτων από την ανάπτυξη άλλων πολιτικών και την εφαρμογή διαφορετικών μέτρων


 Άρση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που μείωσε τους κατώτατους μισθούς και επαναρύθμιση των εργασιακών σχέσεων σε συνδυασμό με ένα διαφορετικό πρόγραμμα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας


 Αλλαγή της πρόβλεψης για δέσμευση όλων των εσόδων στην εξυπηρέτηση του χρέους , ώστε να υπάρξουν δυνατότητες ανάπτυξης δικτύου κοινωνικής προστασίας


 Αναθεώρηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, με στόχο την αξιοποίηση και όχι την εκποίηση του δημόσιου πλούτου , την αντικατάσταση της εισπρακτικής λογικής , τη σύνδεση της όλης διαδικασίας με την αλλαγή του οικονομικού μοντέλου και τη δημιουργία μιας νέας λειτουργικής σχέσης κράτους.


 Ενίσχυση της ανάπτυξης με ωφέλεια για τους πολλούς, μέσα από ένα ειδικό πρόγραμμα ώστε να αντιμετωπιστεί η ύφεση και να δοθεί ώθηση στην οικονομική δραστηριότητα.


Σας καλώ να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στο νομό μας και να ενισχύσετε τον πολιτικό και κοινωνικό μας ρόλο.


Φιλικά


Υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας






Νίκος Τσούκαλης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην Δημοκρατική ομως παράταξή σας δεν βλέπω να μιλάτε και για τις έδρες του ΣΥΡΙΖΑ που καταχραστήκατε.... Ένα δείγμα που δείχνει πολλά για την δικιά σας "Αριστερά"

ΒΑΓΓΕΛΗΣ είπε...

Αγαπητέ Νικόλαε,
Εύχομαι επιτυχία και ατομική και κομματική