Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Καταδικάζω τη βίαιη επίθεση κατά του προέδρου του Φιλοδασικού Συλλόγου Φτέρης


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Η πρόσφατη επίθεση κατά του προέδρου του Φιλοδασικού Συλλόγου Φτέρης κ. Κωστάρα, από βοσκό που παράνομα έβοσκε το κοπάδι του μέσα σε αναδασωτέα περιοχή της Φτέρης, καταδεικνύει την ανυπαρξία των ελεγκτικών μηχανισμών  της πολιτείας και την κρατική αδιαφορία για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Το μέγεθος της κρατικής αδιαφορίας αλλά και της ασυδοσίας του δράστη, φανερώνεται απ’  το γεγονός ότι  ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος διαθέτει κτηνοτροφική μονάδα για την οποία υπάρ­χουν αποφάσεις κατεδάφισης εδώ και χρόνια, οι οποίες ποτέ δεν υλοποιήθηκαν.

Ενώνω τη φωνή μου μ’ αυτή των φιλοδασικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων της περιοχής, καταγγέλλοντας και καταδικάζοντας το συγκεκριμένο περιστατικό και καλώ τις δασικές υπηρεσίες της Αιγιάλειας, να περιφρουρήσουν το δασικό χαρακτήρα των καμένων εκτάσεων και να επιβάλουν τη νομιμότητα στην περιοχή.

Η πολιτεία οφείλει να είναι αρωγός στο έργο των εθελοντών και στις άοκνες προσπάθειές τους για αναγέννηση των δασικών εκτάσεων που κάηκαν και όχι παρατηρητής των επιθέσεων που υφίστανται.