Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ο Νίκος Τσούκαλης Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς

Έγινε χθες στην Αθήνα η παρουσίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς η οποία αριθμεί πλέον 10 βουλευτές. Με απόφαση της ομάδας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ορίστηκε ο βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Τσούκαλης.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουβέλης στην παρουσίαση της ομάδας «η συνεργασία πρόεκυψε στη βάση κοινού πολιτικού τόπου, κοινής προγραμματικής θέσης και κοινής διεκδίκησης, όχι μόνο σε σχέση με τις επερχόμενες εκλογές, αλλά και με τη συνολικότερη διεκδίκηση για την ανάδειξη του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού ως μια πολιτική αναγκαιότητα. Η συνεργασία αυτή έρχεται να καταγράψει την κοινή επιδίωξη για μια αριστερά κυβερνώσα, για μια αριστερά η οποία μπορεί να διαμορφώνει αποφασιστικές εξελίξεις και να μετακινεί την πολιτική από τη βαθειά συντηρητική θέση που σήμερα βρίσκεται σε μια ουσιαστικά προοδευτική κατεύθυνση.


Πρόκειται για μια συνεργασία, η οποία στηρίζεται σε κοινό πολιτικό τόπο και σε κοινό πολιτικό πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα το οποίο αποτελεί την εναλλακτική πρόταση προς την ασκούμενη πολιτική της παρούσας κυβέρνησης, πολιτική που έφερε τη χώρα στη συγκεκριμένη κατάσταση. Αυτή η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι που οδήγησε στο τεμαχισμό της κοινωνίας.Η συνεργασία μας πάει πολύ πιο μακριά από τις εκλογές και διεκδικεί αυτά τα οποία λίγο πριν ανέφερα, προκειμένου η χώρα μας να βρεθεί ζωντανή με μια κοινωνία όρθια».

Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜ.ΑΡ απαρτίζεται από τους βουλευτές Γρηγόρη Ψαριανό (Β’Αθηνών), Θανάση Λεβέντη (περιφέρεια Αττικής), Βασίλη Οικονόμου (Περιφέρεια Αττικής), Νίκο Τσούκαλη (Αχαϊας), Οδυσσέα Βουδούρη (Μεσσηνίας), Γιάννη Μιχελογιαννάκη (Ηρακλείου), Γιώργο Παπαμανώλη (Κυκλάδων), Γιάννη Αμοιρίδη (Πιερίας), Ηλία Θεοδωρίδη (Πέλλας), και από τον πρόεδρο Φώτη Κουβέλη.