Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΦΙΛΟΖΩΪΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ


Η ΔΗΜΑ.ΑΡ θα επιδιώξει την τροποποίηση όλων των αντιφιλοζωικών διατάξεων του ψηφισθέντος νόμου.

Αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων, αποτελούμενη από την κα Αναστασία Μπομπολάκη και την κα Μαρία Χουστουλάκη, συναντήθηκε με τους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκο Τσούκαλη και Θανάση Λεβέντη, την Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012, στα γραφεία της Βουλής. Η συνάντηση έγινε με τη συμβολή του κ. Γιώργου Τούσια, στελέχους της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης, εκφράσαμε τις σοβαρές διαφωνίες μας για το Ν.4039/2012, την αντιφιλοζωική και αντιεθελοντική κατεύθυνσή του, καθώς και για το γεγονός ότι δεν σχεδιάστηκε τελικά να προστατεύσει τα ζώα επί της ουσίας, αλλά τα διάφορα συντεχνιακά και οικονομικά συμφέροντα.


Επίσης, εξηγήσαμε και ταυτόχρονα εκφράσαμε τις έντονες διαμαρτυρίες μας για τα όσα διημείφθησαν εντός και εκτός Βουλής κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου, από μερίδα πολιτικών και άλλων φορέων, και για την ελεεινή κατηγορία κατά εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών και της συντριπτικής πλειοψηφίας των φιλοζωικών συλλόγων για δήθεν εμπορία ζώων.


Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς συμμερίστηκαν την αγωνία των ζωοφιλικών οργανώσεων για τις δυσμενείς επιπτώσεις των διατάξεων του νόμου και δήλωσαν ότι στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών διαδικασιών θα επιδιώξουν την τροποποίηση όλων των αντιφιλοζωικών διατάξεων του.


Για τη Δημοκρατική Αριστερά


Νίκος Τσούκαλης, Βουλευτής Αχαΐας
Θανάσης Λεβέντης βουλευτής Αττικής


Για την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Ζωοφιλικών Σωματείων και την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Η Πρόεδρος Αναστασία Μπομπολάκη Η Αντιπρόεδρος Μάριζα Χριστοδούλου Η Γραμματέας Μαρία Χουστουλάκη