Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Προβλήματα λειτουργίας του κολυμβητηρίου «Α. Πεπανός» της Πάτρας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Παρέμβαση για το θέμα των σοβαρών προβλημάτων λειτουργίας του κολυμβητηρίου «Α. Πεπανός» της Πάτρας έκανε ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό πολιτισμού και τουρισμού.


Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:



Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας αντιμετωπίζει το κολυμβητήριο «Α. Πεπανός» της Πάτρας, εξ αιτίας της οικονομικής δυσπραγίας. Το επόμενο 20ημερο θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τη λειτουργία του κολυμβητηρίου, αφού θα πρέπει να βρεθεί το απαιτούμενο ποσό (που δεν ξεπερνάει τις 15.000, με 20.000 ευρώ) για να μπει αέριο θέρμανσης στις δεξαμενές και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του.

• Επειδή μετά την καταστροφή και εγκατάλειψη του κολυμβητηρίου της Αγυιάς, το «Α. Πεπανός» αποτελεί το μόνο δημόσιο χώρο ναυταθλητισμού στην Πάτρα, και η συνέχιση της λειτουργίας του είναι απολύτως απαραίτητη,

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

Προτίθεστε να παρέμβετε για την άμεση επιχορήγηση του ΠΕΑΚ προκειμένου να καλύψει τα τρέχοντα έξοδα λειτουργίας του;


Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης


Το ΠΕΑΚ λειτουργεί αυτή τη στιγμή χωρίς προϋπολο¬γισμό για το 2012, ενώ από την άλλη πλευρά τα αθλητικά σωματεία που το χρησιμοποιούν, έχουν απολέσει σημαντικό αριθμό αθλητών (άρα και εσόδων) λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ την ίδια ώρα η ΓΓΑ οφείλει τις επιχορηγήσεις των τελευ¬ταίων 2 και περισσοτέρων ετών.