Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Καρκινοπαθείς δεν βρίσκουν κρεβάτια στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» της Πάτρας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗ


Το σοβαρό πρόβλημα που βιώνουν οι αιματολογικοί και ογκολογικοί ασθενείς του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» της Πάτρας, αφού στη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου δεν έχει προβλεφθεί ούτε μία κλίνη γι’ αυτούς, μεταφέρουν με ερώτησή τους στη βουλή Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης και Θανάσης Λεβέντης.


Στην ερώτησή τους προς τον υπουργό υγείας κ. Λοβέρδο οι δύο βουλευτές αναφέρουν:



Τη δική τους οδύσσεια ζουν οι αιματολογικοί και ογκολογικοί ασθενείς του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» της Πάτρας, αφού στη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου δεν έχει προβλεφθεί ούτε μία κλίνη για τους συγκεκριμένους και θα πρέπει να μετακινούνται καθημερινά από και προς τα σπίτια τους, όσοι κατάγονται από την Αχαΐα, ενώ οι εκτός να διαμένουν σε ξενοδοχεία.


Όπως επισημαίνουν οι διευθυντής των δύο τμημάτων, οι ασθενείς αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται οπουδήποτε υπάρχει δυνατότητα. Γίνεται η διάγνωση του προβλήματος και μετά ψάχνουν να δούνε πού θα νοσηλευτεί κάθε ασθενής για να αντιμετωπιστεί η ιδιαίτερα σοβαρή κατάστασή του. Οι δύο διευθυντές κάνουν λόγο για επικίνδυνες καταστάσεις που υπονομεύουν και την περαιτέρω εξέλιξη κάθε ασθενούς.

Η περιστασιακή νοσηλεία των συγκεκριμένων ασθενών στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου είναι αδύνατη, αφού οι ασφυκτικές συνθήκες που επικρατούν σ’ αυτή, δεν αφήνουν περιθώρια φιλοξενίας και των συγκεκριμένων ασθενών. Καθημερινά η κλινική είναι γεμάτη, υπάρχουν δε ασθενείς που νοσηλεύ¬ονται και σε φορεία στα επείγοντα, ενώ το ελάχιστο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δίνει καθημερινά μάχη να παράσχει ό,τι το δυνατόν καλύτερο.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. υπουργός

Τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε προκειμένου να διασφαλιστούν κρεβάτια νοσηλείας για τους συγκεκριμένους ασθενείς του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας»;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Νίκος Τσούκαλης
Θανάσης Λεβέντης

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ