Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Κλείνει η πόρτα της ΔΗΜ.ΑΡ σε παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ


Παλαιά πρόσωπα που έχουν εξαντλήσει τα όρια της πολιτικής δράσης τους δεν έχουν θέση δίπλα μας, τονίζει ο Φώτης Κουβέλης


Τέλος με τον πιο σαφή τρόπο έβαλε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς στα σενάρια που θέλουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ να βρίσκουν καταφύγιο στο νέο κόμμα της Αριστεράς που παρουσιάζει τεράστια άνοδο στις δημοσκοπήσεις.


«Η Δημοκρατική Αριστερά δεν είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ και δεν θα λειτουργήσει αναπαραγωγικά για παλαιά πρόσωπα που έχουν εξαντλήσει τα όρια της πολιτικής τους δράσης» τόνισε ο κ.Κουβέλης.


Επανέλαβε εξάλλου ότι αντίστοιχη απόσταση χωρίζει τη Δημοκρατική Αριστερά από τα άλλα δύο κόμματα του αριστερού χώρου.

Οπως είπε, το πλαίσιο στο οποίο κινείται η ΔΗΜΑΡ είναι «δημοκρατικός σοσιαλισμός, ευρωπαϊκός προσανατολισμός και ριζοσπαστικός μεταρρυθμισμός ... Πάνω σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να γίνει συζήτηση για τις προγραμματικές συγκλίσεις της αριστεράς». Τόνισε ωστόσο ότι η ΔΗΜΑΡ απέχει από τις θέσεις ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ περί εξόδου από την ευρωζώνη ή για ένα τριετές «πάγωμα» πληρωμών των οφειλών της χώρας


Οσον αφορά την στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου ή την όποια επόμενη κυβέρνηση προκύψει, σημείωσε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να «γυρίσει την πλάτη στην ακυβερνησία» της χώρας.


Τέλος, σχολιάζοντας τις τελευταίες εντυπωσιακές δημοσκοπήσεις που φέρνουν την ΔΗΜΑΡ δεύτερο κόμμα, αρκέστηκε να πει ότι «μας ενθαρρύνουν αλλά δεν εφησυχάζουμε.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΕΘΝΟΣ"
 
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63607565