Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Δήλωση του τμήματος Αυτοδιοίκηση της ΔΗΜ.ΑΡ και του βουλευτή Αχαΐας Νίκου Τσούκαλη για το θέμα της παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας και την κράτηση του Δημάρχου Πατρέων κ. Δημαρά του Αντιδημάρχου κ. Σιγαλού και εργαζόμενου στο Δήμο Πατρέων, το τμήμα Αυτοδιοίκηση της ΔΗΜ.ΑΡ και ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη ενέργεια σύλληψης του Δημάρχου Πατρέων κ. Γιάννη Δημαρά του Αντιδημάρχου κ. Σιγαλού και εργαζόμενου στο Δήμο, η οποία προσβάλει το σύνολο των κατοίκων της πόλης που μάταια αναμένουν την υλοποίηση των πολλαπλών κυβερνητικών δεσμεύσεων.

Αντί παραχώρησης σε ΜΙΑ ημέρα όπως υποσχέθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2011 ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Βενιζέλος ενώπιον του Δήμαρχου Πατρέων, σύσσωμου το Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας και βουλευτών του νομού (την οποία προβλέπει το Πρωτόκολλο που υπεγράφη στις 30-10-2010, παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου κατ’ εντολή του τότε Πρωθυπουργού, κ. Γεωργίου Παπανδρέου), βλέπουμε συλλήψεις και κωλυσιεργία.

Οι παραπάνω συλλήψεις έγιναν μια μέρα μετά την παράδοση των κλειδιών, των γραφείων και του συνεδριακού κέντρου απ’ τον ΟΛΠΑ, γεγονός που υποδηλώνει την ουσιαστική παραχώρηση της νομής του χώρου στο Δήμο Πατρέων. Απαιτούμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ την προσωρινή παραχώρηση από τον ΟΛΠΑ, του θαλασσίου μετώπου των 3,5 χιλιομέτρων σύμφωνα με την εντολή του κ. Βενιζέλου, που δόθηκε με το υπ' αριθμ. 485/20-12-2011 έγγραφό του.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να σταματήσουν οι απαράδεκτες ενέργειες καταλογισμού ευθυνών για φθορά της δημόσιας περιουσίας, που κατά τους ισχυρισμούς της Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας, (της οποίας πολιτικός προϊστάμενος είναι ο κ. Αντιπρόεδρος) προέρχεται από την αποξήλωση των κιγκλιδωμάτων και του συρματοπλέγματος, τα οποία κρατούσαν σιδερόφρακτη την όψη της πόλης μας.

Άμεσα καταθέτουμε ερώτηση στη βουλή για το θέμα και καλούμε την κυβέρνηση για την οριστική διευθέτησή του.