Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Σύσκεψη για την προστασία του Κορινθιακού κόλπου με τη συμμετοχή της επιτρόπου αλιείας, Μαρίας Δαμανάκη.

ΣΤΟΧΟΣ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ


Σύσκεψη για την προστασία του Κορινθιακού κόλπου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1-12-2011 στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, με τη συμμετοχή της Επιτρόπου Αλιείας κ. Μαρίας Δαμανάκη.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής για το Περιβάλλον της Βουλής των ελλήνων κ. Κώστας Καρτάλης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Βουλευτή Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, και οι αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου κ. κ. Γιώργος Δέδες και Απόστολος Παπαφωτίου.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Σε ασφυξία η αγορά απ’ την έλλειψη ρευστότητας

Ανάγκη δημιουργίας δημόσιου τραπεζικού πυλώνα.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Στο ν/σ με θέμα «Ρύθμιση θεμάτων χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα».


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πριν από ένα μήνα ο κ. Χρυσοχοΐδης μας ενημέρωνε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για την πορεία του έργου του Υπουργείου του. Συγκεκριμένα μας ενημέρωνε για το ΕΣΠΑ, για την πορεία του Επενδυτικού Νόμου και για τα βαλτωμένα μεγάλα έργα. Στην ενημέρωση αυτή μας την περιέγραφε με εμφανή απόγνωση. Διαβάζω επί λέξει: «Η ρευστότητα αποτελεί το μεγάλο ερώτημα, το μεγάλο ερωτηματικό της εποχής μας. Οι τράπεζες έχουν κλείσει τις γραμμές χρηματοδότησης στις επιχειρήσεις, λόγω των συστημικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά και των ιδίων προβλημάτων που έχουν οι ίδιες. Δυστυχώς μέχρι σήμερα κάθε μέρα όλο και περισσότερο το πρόβλημα αυτό εντείνεται. Έχουμε φτάσει στο σημείο πολλές φορές να μην μπορούν να πάρουν εγγυητικές επιστολές υγιέστατες επιχειρήσεις, οι οποίες δυστυχώς δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε αυτές τις στοιχειώδεις τραπεζικές ενέργειες να κάνουν από την πλευρά τους. Είναι αποπνικτική διαδικασία, η οποία πνίγει και πολλές φορές εξαφανίζει υγιέστατες επιχειρήσεις και αυτό δεν μπορεί να μείνει και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο από τη δική μας πλευρά». Περιμένουμε, λοιπόν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, την απάντηση από την Κυβέρνηση σε ένα θέμα, το οποίο έθεσαν όλοι μα όλοι οι συνάδελφοι και το θέτουν όλοι μα όλοι οι φορείς.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην αγορά λόγω της έλλειψης ρευστότητας, κύριε Υπουργέ, θυμίζει αυτό το αποτρόπαιο θέαμα που παρακολουθούμε ορισμένες φορές των χιλιάδων νεκρών ψαριών πάνω στην επιφάνεια των λιμνοθαλασσών, που οφείλεται στη έλλειψη οξυγόνου. Περίπου αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στη ελληνική οικονομία λόγω της έλλειψης της ρευστότητας.

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

«Εξαφάνισαν» το Καστελλόριζο από χάρτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ



Την «εξαφάνιση» του Καστελλόριζου από χάρτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με θεματικό τίτλο «Η ζώνη του Ευρώ» καταγγέλλουν με ερώτησή τους οι βουλευτές της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός.


Οι τέσσερεις βουλευτές αφού επισημαίνουν τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος «τοποθέτησε» το Καστελλόριζο στη Μεσόγειο, ερωτούν τον Υπουργό Εξωτερικών εάν προτίθεται να διερευνήσει το θέμα και να ζητήσει την ορθή επανεκτύπωση του χάρτη.


Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

http://892fm.blogspot.com/2011/11/blog-post_3360.html

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΣΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η περιοδεία του βουλευτή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, Νίκου Τσούκαλη, σε Γιάννινα και Θεσπρωτία, την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 23, 24 & 25 Νοεμβρίου.



Τις θέσεις του κόμματος για την έξοδο από την κρίση ανέλυσε ο βουλευτής Αχαΐας σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στα γραφεία της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στα Γιάννινα, τονίζοντας πως η έξοδος μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της αναδιάρθρωσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, ενώ κάλεσε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου στην αναδιοργάνωση του Δημοκρατικού Σοσιαλιστικού χώρου, ο οποίος καλείται να παλέψει από κοινού για να αλλάξει εκ βάθρων το πολιτικό και οικονομικό σύστημα της Ελλάδας, κάτι που η ΔΗΜ.ΑΡ θεωρεί βασική προϋπόθεση για να ξεπεραστεί η γενικότερη κρίση σε οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.