Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Διήμερη περιοδεία του Νίκου Τσούκαλη στη Λακωνία

ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2011

Διήμερη περιοδεία στο νομό Λακωνίας πραγματοποιεί ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης στις 18 και 19-11-2011. Στα πλαίσια της περιοδείας που διοργανώθηκε από τη Ν.Ε της ΔΗΜ.ΑΡ Λακωνίας ο κ. Τσούκαλης επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής την αγορά του Γυθείου και συναντήθηκε με το δήμαρχο της πόλης κ. Πέτρο Ανδρεάκο και την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας έδωσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση μελών και φίλων, με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις της ΔΗΜ.ΑΡ για την έξοδο απ’ την κρίση.

Ομιλία του Νίκου Τσούκαλη στην ολομέλεια της βουλής κατά τη συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης περιέγραψε αδρομερώς τους λόγους που μας οδηγούν στην καταψήφιση της Κυβέρνησης, ένα «όχι» που εκτός των άλλων υπαγορεύεται και από τη μεγάλη μας αγωνία για το μέλλον του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αυτή τη στιγμή ολόκληρη η Ευρώπη φλέγεται. Οι συνέπειες της κρίσης εξαπλώνονται ανεξέλεγκτα. Σαν καρκινικές μεταστάσεις διαβρώνουν ολόκληρο το οικοδόμημα. Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η Ελλάδα έχει κυβέρνηση συνεργασίας, η Ιταλία έχει κυβέρνηση συνεργασίας, τα περιοριστικά μέτρα υλοποιούνται με συνέπεια. Τι συμβαίνει λοιπόν;

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Δήλωση της Δημοκρατικής Αριστεράς Αχαΐας και του βουλευτή Νίκου Τσούκαλη, με αφορμή την αυτοκτονία της 32χρονης μητέρας.

Η πρόσφατη σοκαριστική αυτοκτονία της 32χρονης μητέρας στα κρατητήρια της ασφάλειας Πατρών, κατέδειξε με τον πλέον δραματικό τρόπο, όχι μόνο τις άθλιες συνθήκες κράτησης στο αστυνομικό μέγαρο της Πάτρας, αλλά και την παντελή απουσία των στοιχειωδέστερων μέτρων προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.


Η τραγική ανύπαντρη μητέρα ενός 10μηνου βρέφους, με τα προβλήματα που αυτή κουβαλούσε και ήταν- ή θα έπρεπε να ήταν- γνωστά στις αστυνομικές αρχές, κλείστηκε στα κρατητήρια της ασφάλειας χωρίς την παραμικρή ειδική-επιστημονική μέριμνα για την περίπτωσή της. Η ζωή της φαίνετε πως δεν άξιζε περισσότερο από το ποσό επισκευής της κατεστραμμένης κάμερας στα κρατητήρια της συμφοράς.

Η αυτοκτονία της ξεγύμνωσε το έτσι και αλλιώς ανύπαρκτο κράτος κοινωνικής πρόνοιας και κουρέλιασε το σωφρονιστικό μας σύστημα. Επισημαίνουμε ότι είναι η δεύτερη, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, απόπειρα αυτοκτονίας στα κρατητήρια, δυστυχώς επιτυχημένη τη φορά αυτή.


Η Πολιτεία θα πρέπει να προβληματιστεί, να μελετήσει και να λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης, μέσα από ένα ικανό δίκτυ προστασίας των φτωχών κοινωνικών στρωμάτων αλλά και την αύξηση της μικροεγκληματικοτητας.

Στη βουλή τα κρούσματα λαθροθηρίας και λαθροϋλοτομίας στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς

ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


Τα σοβαρότατα κρούσματα λαθροθηρίας και λαθροϋλοτομίας που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό στο Εθνικό πάρκο υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς, φέρνουν με ερώτησή τους στη βουλή οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός.


Οι τρείς βουλευτές καταγγέλλουν τα περιστατικά βίας και τρομοκρατίας, κατά των εποπτών του Φορέα Διαχείρισης από λαθροθήρες και λαθροϋλοτόμους της περιοχής αλλά και των δασοφυλάκων του Δασονομείου Κάτω Αχαΐας των οποίων έχει απειληθεί η ζωή τους κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιούν και ερωτούν τον Υπουργό Περιβάλλοντος τι μέτρα προτίθεται να λάβει για τη φύλαξη της περιοχής τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, καθώς και εάν προτίθεται να ενισχύσει τα Δασαρχεία Πατρών και Αμαλιάδας με πιστώσεις και προσωπικό προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες φύλαξης του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου-Στροφυλιάς.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής: