Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη στάση του κόμματος απέναντι στη νέα κυβέρνηση

Αρνητική ψήφο στη νέα κυβέρνηση, αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών με εκλογές.


Μετά από την διελκυστίνδα ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ, που εξάντλησε τις αντοχές της κοινωνίας, ενώ περιείχε και θεσμικές αποκλίσεις, επήλθε μεταξύ τους η συμφωνία στο πρόσωπο του πρωθυπουργού.


Όλοι οι χειρισμοί που έγιναν κατέδειξαν την αδήριτη και επιτακτική ανάγκη για ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος, η οποία μπορεί να προκύψει μόνο από τη λαϊκή ετυμηγορία.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Προβλήματα στη μεταφορά μαθητών της Αχαΐας

Ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, κατέθεσε στη βουλή την ακόλουθη ερώτηση:


Σοβαρά προβλήματα στη μεταφορά των 6.000 μαθητών της Αχαΐας που μετακινούνται καθημερινά από και προς τα σχολεία τους, ενδέχεται να δημιουργήσει η απόφαση του ΚΤΕΛ Αχαΐας να σταματήσει από τις 16-11-2011 το έργο της μεταφοράς, λόγω οικονομικών προβλημάτων.


Οι μαθητές κινδυνεύουν να μείνουν στους δρόμους, αφού η Περιφέρεια η οποία έχει την ευθύνη της μεταφοράς μέχρι το τέλος του χρόνου, και τα συναρμόδια υπουργεία δεν έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές και διαδικαστικές εκκρεμότητες με τον ανάδοχο του έργου, που είναι το ΚΤΕΛ Αχαΐας.

Στη βουλή το θέμα του παλαιού μουσείου Αρχαίας Ολυμπίας που παραμένει Κλειστό

ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ

Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, Θανάσης Λεβέντης και Γρηγόρης Ψαριανός κατέθεσαν στη βουλή ερώτηση με την οποία ερωτούν τον υπουργό Πολιτισμού, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την πρόσληψη προσωπικού και την ομαλή λειτουργία του Μουσείου της αρχαίας Ολυμπίας το οποίο παραμένει κλειστό.


Στην ερώτησή τους οι τρείς βουλευτές αναφέρουν:


Εθελοντισμός στο Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή και στο Πυροσβεστικό Σώμα

Ομιλία του Νίκου Τσούκαλη στην Ολομέλεια της Βουλής

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κύριε Υπουργέ, δηλώσαμε και στην Επιτροπή ότι το νομοσχέδιο αυτό θα το στηρίξουμε επί της αρχής και είπαμε αξιολογικά ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δυστυχώς έρχεται σε μια περίοδο όπου δεν τυγχάνει της προσοχής και της σοβαρότητας που θα έπρεπε από την κοινή γνώμη. Είναι ένα νομοσχέδιο που πραγματικά αναδεικνύει ένα τεράστιο ζήτημα που έχει να κάνει με την ανάπτυξη και την εμπέδωση της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ανάπτυξης δεσμών μεταξύ των πολιτών.

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Δήλωση του Νίκου Τσούκαλη για τις πολιτικές εξελίξεις

Να διασφαλιστεί η ομαλή πορεία προς τις εκλογές και η Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.


Είχαμε επισημάνει ότι οι εκλογές ήταν η μόνη έντιμη και καθαρή δημοκρατική λύση. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ αφού εξάντλησαν την υπομονή της κοινωνίας αναζητούν τη «μεταβατική» λύση στο πλαίσιο των δικών τους παλινωδιών, της δικής τους πολιτικής διελκυστίνδας και των δικών τους πολιτικών επιλογών.

Η άφρων και καταστροφική επιλογή της κυβέρνησης και του Γιώργου Παπανδρέου, για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, επιδείνωσε τόσο τη διεθνή εικόνα της χώρας, όσο και το αίσθημα απόγνωσης των πολιτών, επιβεβαιώνοντας έτσι την εκτίμηση και θέση της ΔΗΜ.ΑΡ για την κατά το δυνατόν συντομότερη προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.

Η Δημοκρατική Αριστερά με αίσθημα ευθύνης έναντι της χώρας και της κοινωνίας, θα ανταποκριθεί στις προκλήσεις των ημερών με βάση τις θέσεις που έχει διατυπώσει για τη διέξοδο από την κρίση. Η «μεταβατική» κυβέρνηση οφείλει πρώτον, να διασφαλίσει την ομαλή πορεία προς τις εκλογές και την ελεύθερη έκφραση της βούλησης του Ελληνικού λαού και δεύτερον, να διασφαλίσει την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα έχει καμιά συμμετοχή στο νέο κυβερνητικό σχήμα και θα προσδιορίσει τη θέση της στη βουλή με βάση το χρόνο της θητείας του, τα πρόσωπα και τις πολιτικές δεσμεύσεις που θα αναλάβει.