Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ TELE TIME

Ανακοίνωση της Περιφερειακής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ και του βουλευτή Νίκου Τσούκαλη

Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι λίγες ημέρες μετά την ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Νίκος Τσούκαλης, στον Υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κουτρουμάνη, σχετικά με τα προβλήματα συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού στον οποίο οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι πέντε μήνες και προχωρούν εδώ και 40 ημέρες σε επίσχεση εργασίας, τα προβλήματα στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ όχι μόνο δεν λύνονται, αλλά διογκώνονται.

Εναλλακτική διαχείριση των Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατεδαφίσεων και Κατασκευών, στη Δυτική Ελλάδα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


Στη Δυτική Ελλάδα, το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης απόρριψης των οικοδομικών αποβλήτων παραμένει, παρά την ύπαρξη του απαραίτητου θεσμικού πλαισίου, ενώ δεν έχει υπάρξει καμιά σοβαρή προσπάθεια για την αντιμετώπισή του.



Τα παραπάνω επισημαίνουν με ερώτησή του προς τον υπουργό περιβάλλοντος οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, Θανάσης Λεβέντης και Γρηγόρης Ψαριανός, τονίζοντας πως 6,5 εκατομμύρια τόνοι υλικών εκσκαφών κατασκευών και κατεδαφίσεων απορρίπτονται ανεξέλεγκτα, κάθε χρόνο, σε χωματερές, λατομεία και ρέματα, ακόμη και προστατευόμενες περιοχές, με αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμες και ορισμένες φορές δυσεύρετες πρώτες ύλες.


Οι τρείς βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν σε ποιους χώρους γίνεται μέχρι σήμερα η απόθεση οικοδομικών υλικών και μπάζων στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, πόσες μονάδες συστημάτων συλλογικής εναλλακτικής διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατεδαφίσεων και Κατασκευών, έχουν αδειοδοτηθεί και λειτουργούν, καθώς και αν υπάρχει περιφερειακός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του προβλήματος.


Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Μηνυτήρια αναφορά στο Patra TV

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα για οφειλή δεδουλευμένων αποδοχών στους εργαζόμενους του Patra tv κατέθεσε η επιθεώρηση εργασίας, μετά από επίσκεψη των επιθεωρητών στις εγκαταστάσεις του σταθμού τις οποίες βρήκαν κλειστές!!!


Τα παραπάνω αναφέρονται σε απάντηση του Υπουργού Εργασίας κ. Κουτρουμάνη σε ερώτηση του Νίκου Τσούκαλη με αφορμή τις οφειλές του σταθμού στους εργαζόμενους σ’ αυτόν.


Το κείμενο της απάντησης έχει ως εξής:

Την ενίσχυση του Αστυνομικού τμήματος Αιτωλικού υποσχέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού με δύο αστυνομικούς, από Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση του κατά τις τακτικές μεταθέσεις του τρέχοντος έτους, το μήνα Ιούλιο, υποσχέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκου Τσούκαλη σχετική με την έξαρση της εγκληματικότητας στην περιοχή.


Ο κ. Υπουργός χαρακτηρίζει την εγκληματικότητα στην εν λόγω περιοχή, ήπιας μορφής η οποία οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό σε συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα Ρομά που διαβιεί στην εν λόγω περιοχή, ενώ αναγνωρίζει ότι η δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, παρουσιάζει έλλειμμα, όπως συμβαίνει σχεδόν με το σύνολο των αστυνομικών Υπηρεσιών.


Σε δηλώσεις του ο κ. Τσούκαλης, σχολιάζοντας την απάντηση του Υπουργού, ανέφερε πως η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή στην περιοχή και όχι ήπιας μορφής όπως την παρουσιάζει ο κ. υπουργός τονίζοντας πως το Αστυνομικό τμήμα του Αιτωλικού πρέπει να ενισχυθεί σοβαρά για να μπορέσει να επιτελέσει το έργο του και να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες της περιοχής.


Η πλήρης απάντηση του υπουργού έχει ως εξής


Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Αναφορά του Νίκου Τσούκαλη για καταπατήσεις εκτάσεων του Δημοσίου στη Στροφυλιά.

Αναφορά για το θέμα των αυθαιρεσιών και καταπατήσεων, εκτάσεων του Δημοσίου στην περιοχή της Καλόγριας, κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, μετά την επιστολή της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας, η οποία κατήγγειλε παράνομες ενέργειες από ιδιώτη, κάτοχο μεγάλης οικοπεδικής έκτασης.


Σύμφωνα με την καταγγελία της ΟΙΚΙΠΑ, ο συγκεκριμένος ιδιώτης κατασκεύασε αυθαίρετη περίφραξη που φτάνει μέχρι τον αιγιαλό, ενώ περιλαμβάνει αμμοθίνες αλλά και τμήμα των Μαύρων Βουνών. Για το θέμα έχουν πραγματοποιήσει αυτοψία η Τοπογραφική Υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου καθώς και η Πολεοδομία Κάτω Αχαΐας.


Με την αναφορά του, ο κ. Τσούκαλης, ζητά από τον υπουργό Περιβάλλοντος, τη διερεύνηση των καταγγελιών της ΟΙΚΙΠΑ και την αποκατάσταση της νομιμότητας στην προστατευόμενη περιοχή της Στροφυλιάς.

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας των Σωμάτων Ασφαλείας

ΖΗΤΟΥΝ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Τη σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας το οποίο θα εξετάζει τις καταγγελίες των πολιτών, κατά των οργάνων της τάξης, ζητούν με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, Νίκος Τσούκαλης, Θανάσης Λεβέντης και Γρηγόρης Ψαριανός.


Η σύσταση του Γραφείου προβλέπεται από τον πρόσφατα ψηφισθέντα (με ευρύτατη πλειοψηφία) νόμο 3938 (Φεκ 61 A'/31.3.2011), με σκοπό τη συλλογή, την καταγραφή, την αξιολόγηση και την περαιτέρω προώθηση προς διερεύνηση στις αρμόδιες Υπηρεσίες ή Αρχές, καταγγελιών για πράξεις του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, και η απουσία του, έγινε ιδιαίτερα αισθητή, μετά τα εκτεταμένα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας.


Οι τέσσερεις βουλευτές ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό, πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία συγκρότησης και λειτουργίας του Γραφείου προκειμένου να δέχεται και να εξετάζει τις καταγγελίες των πολιτών για αυθαιρεσίες των σωμάτων ασφαλείας.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής


Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Κατασκευή γέφυρας στη θέση «Μπούλμπερι» στα πλαίσια του έργου του φράγματος Πείρου-Παραπείρου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

«Το Σεπτέμβριο του 2011 θα ολοκληρωθεί η μελέτη για τη χάραξη νέου δρόμου και νέας γέφυρας στη θέση «Μπούλμπερι» στα πλαίσια του έργου του φράγματος Πείρου-Παραπείρου» και στη συνέχεια, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, θα δημοπρατηθεί εργολαβία που θα περιλαμβάνει την κατασκευή».


Την παραπάνω απάντηση έδωσε ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης σε ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκου Τσούκαλη.

Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης μεταφέροντας αίτημα των κατοίκων της περιοχής, είχε επισημάνει πως με την κατασκευή των έργων του φράγματος Πείρου-Παραπείρου στη θέση Τόσκες του Δήμου Φαρρών, καταστρέφεται το γεφύρι που υπάρχει στη θέση «Μπούλμπερι» το οποίο εξυπηρετεί εκτάσεις χωραφιών και ελαιοδέντρων 5.000 στρεμμάτων, ενώ είναι απαραίτητο για την διέλευση Πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς. Ερωτούσε δε τον αρμόδιο υπουργό, σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία εκπόνησης της απαιτούμενης μελέτης για τη χάραξη νέου δρόμου και νέας αντίστοιχης γέφυρας και πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν τα σχετικά έργα.
Απαντώντας ο κ. Μαγκριώτης ανέφερε τα εξής: