Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής μετά από επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή κ. Τσούκαλη για την επεξεργασία στερών αποβλήτων στην Αχαΐα

• Ν. Τσούκαλης: Ακυρώστε τη διαδικασία δημοπράτησης του έργου κατασκευής και λειτουργίας του εργοστασίου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων του Νομού Αχαΐας επειδή αντιβαίνει στην Οδηγία 2004/18/ΕΚ και το ΠΔ 60/2007 . Όλα είναι υπό διαμόρφωση απάντησε η Υφυπουργός Εσωτερικών


• Υφυπουργός Εσωτερικών: Η Δημοτική Αρχή δεν επιθυμεί τη δημιουργία εργοστασίου διαχείρισης αποβλήτων.

Στη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, η Υφυπουργός εσωτερικών κ. Τζάκρη, απαντώντας στον κ. Τσούκαλη υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Το φορολογικό ν/σ θα πυροδοτήσει κοινωνικές αντιδράσεις

Δεν μπορείτε να κλείσετε όλον τον κόσμο φυλακή!
Παρέμβαση του Νίκου Τσούκαλη στη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο


Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Νίκος Τσούκαλης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου τόνισε μεταξύ άλλων στην παρέμβασή του στην ολομέλεια της Βουλής:

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Απίστευτες μεθοδεύσεις παράκαμψης του νόμου για την οπλοχρησία

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Στοιχεία για απίστευτες μεθοδεύσεις παράκαμψης ή και ακύρωσης του νόμου για την οπλοχρησία κατέθεσε στη βουλή, ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του ν/σ περί «Σύστασης Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

Στην ομιλία του ο κ. Τσούκαλης μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:


Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τις συνενώσεις σχολείων και το Νέο Σχολικό Χάρτη

Η Δημοκρατική Αριστερά έχει επανειλημμένα εκφραστεί υπέρ της ανάγκης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα με σκοπό την αναβάθμιση της εκπαίδευσης ως δημόσιου κοινωνικού αγαθού και ως προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της χώρας και την έξοδο από την κρίση.

Ενδοοικογενειακή βία και η αντιμετώπισή της στην Ελλάδα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 Ερώτηση με θέμα την ενδοοικογενειακή βία και την αντιμετώπισή της στην Ελλάδα κατέθεσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός.


Στην ερώτησή τους οι 4 βουλευτές αναφέρουν:

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜ.ΑΡ. ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΕ ΤΗ ΜΚΟ «ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ»

Με τον πρόεδρο της ΜΚΟ «Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς», Κωνσταντίνο Μπακούρη και τον Άγγελο Συρίγο, μέλος του Δ.Σ της Οργάνωσης, συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο οικονομικής πολιτικής Δημήτρη Χατζησωκράτη.


Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Φ. Κουβέλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: