Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Επιτυχημένη η περιοδεία του Νίκου Τσούκαλη στο Λασίθι

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η περιοδεία του βουλευτή Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκου Τσούκαλη στο Λασίθι.

Το πρωί της Παρασκευής 16-12-2011 ο κ. Τσούκαλης συναντήθηκε με το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου Δημήτρη Κουνενάκη πολλούς δημοτικούς συμβούλους και στελέχη του Δήμου όπου έγινε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση γενικότερα για τη δύσκολη συγκυρία και ειδικότερα για τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες της Αυτοδιοίκησης.

Ακολούθως επισκέφτηκε τη ΔΟΥ Αγίου Νικολάου και συζήτησε με τη διευθύντρια τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Το μεσημέρι επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Ιεράπετρας, το Δήμαρχο Σήφη Αναστασάκη και συζήτησαν παρουσία και του περιφερειακού συμβούλου Γιάννη Γουλιδάκη τοπικά και γενικότερα θέματα.
Το βράδυ στη Σητεία μετά από μια σύντομη ομιλία έγινε μια εξαιρετική συζήτηση στην οποία μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο δήμαρχος Σητείας Θόδωρος Πατεράκης, οι πρώην δήμαρχοι Γιάννης Περάκης, Νίκος Πετράκης, Νίκος Τσικαλάκης, καθώς και ο προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Νίκος Κοζυράκης.

Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις υπεύθυνες θέσεις της ΔΗΜΑΡ, επιδοκιμάστηκε η φυσιογνωμία της ως αριστερού κόμματος που αγωνιά για λύσεις και θέλει να συμβάλει στην καλύτερη διακυβέρνηση της χώρας. Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στα ισοδύναμα πιο δίκαια και πιο αποτελεσματικά μέτρα που θα μπορούσαν να είχαν παρθεί, στην επείγουσα ανασυγκρότηση της Διοίκησης που συνεχώς καταρρακώνεται, στις δυνατότητες της Αυτοδιοίκησης να σταθεί παρά τις δυσκολίες δίπλα στον πολίτη εμπνέοντας τη συμμετοχή του σε κοινωφελείς και αλληλέγγυες δράσεις καθώς και στα χαρακτηριστικά των προοδευτικών συμμαχικών κυβερνήσεων προγραμματικής συνεννόησης που επιδιώκει η Δημοκρατική Αριστερά.