Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Κίνδυνος διακοπής λειτουργίας της ΜΕΘ παίδων στο ΠΓΝ Ρίου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗ
Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης και Θανάσης Λεβέντης κατέθεσαν στη βουλή την ακόλουθη ερώτηση:


Τον κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας της, αντιμετωπίζει η ΜΕΘ παίδων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ρίου λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Εδώ πάνω από ένα χρόνο η μονάδα λειτουργεί με 3 γιατρούς που ο καθένας τους εκτελεί 10 εφημερίες το μήνα και με 9 νοσηλευτές που τους χρωστούν πολλές άδειες και ρεπό.


Η μονάδα που λειτούργησε με αγώνα από το 2007, νοσήλευσε 550 παιδιά που χρειάστηκαν εντατική παρακολούθηση χωρίς κανένα από αυτά να χρειαστεί διακομιδή σε μονάδα εντατικής της Αθήνας ή άλλης πόλης. Μια μονάδα που οι γιατροί της περιμένουν με πραγματική αυτοθυσία την πρόσληψη τουλάχιστον ενός γιατρού που έχει ολοκληρωθεί η κρίση του από το Μάιο αλλά έχει μπλοκαριστεί από το Υπουργείο στα πλαίσια των περικοπών στην Υγεία.


Επειδή η ενδεχόμενη διακοπή λειτουργίας της μονάδας θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών που θα χρειαστούν διακομιδή λόγω αυτής της δυσλειτουργίας,


Ερωτάται ο κ. υπουργός:


Πότε θα πραγματοποιηθεί η πρόσληψη του ιατρικού προσωπικού για την ενίσχυση της ΜΕΘ παίδων, η οποία εκκρεμεί απ’ τον περασμένο Μάιο;


Οι ερωτώντες βουλευτές


Θανάσης Λεβέντης


Νίκος Τσούκαλης
Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας με ανακοίνωσή της κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη ΜΕΘ Παίδων, τονίζοντας τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο της, αφού καλύπτει ολόκληρη την περιοχή της 6ης ΥΠΕ (Ιόνια Νησιά, Ήπειρο, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο) και που οι γονείς των παιδιών που νοσηλεύτηκαν μόνο καλά λόγια έχουν να πουν.