Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Σύσκεψη για την προστασία του Κορινθιακού κόλπου με τη συμμετοχή της επιτρόπου αλιείας, Μαρίας Δαμανάκη.

ΣΤΟΧΟΣ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ


Σύσκεψη για την προστασία του Κορινθιακού κόλπου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1-12-2011 στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, με τη συμμετοχή της Επιτρόπου Αλιείας κ. Μαρίας Δαμανάκη.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής για το Περιβάλλον της Βουλής των ελλήνων κ. Κώστας Καρτάλης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Βουλευτή Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, και οι αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου κ. κ. Γιώργος Δέδες και Απόστολος Παπαφωτίου.



Ο κ. Τσούκαλης, τόνισε την ανάγκη συντονισμού των ενεργειών, όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να προωθηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για τη χρηματοδότηση της «Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης για τον Κορινθιακό κόλπο» ώστε να καταστεί δυνατή όχι μόνο η προστασία της περιοχής αλλά και η ορθολογική της ανάπτυξη, προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.


Η Επίτροπος κ. Μαρία Δαμανάκη διαβεβαίωσε τους συμμετέχοντες για την αμέριστη βοήθειά της, εφόσον αποφασιστεί το πλαίσιο δράσης και τα αιτήματα των εμπλεκόμενων φορέων. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί άμεσα και με συντονιστή τον Πρόεδρο του ΣΠΟΑΚ κ. Πνευματικό, συνάντηση στην Κόρινθο, των τεσσάρων Περιφερειαρχών, στην οποία θα πάρουν επίσης μέρος η Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού «ΑΛΚΥΩΝ, ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Αλιέων, το ΕΛΚΕΘΕ και το Πανεπιστήμιο Πατρών (Τμήμα Γεωλογίας) προκειμένου να συνταχθεί το κείμενο της κοινής θέσης όλων των εμπλεκόμενων, το οποίο θα σταλεί στη Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της βουλής για την προώθηση των αιτημάτων.


Ο κ. Καρτάλης ανακοίνωσε στους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, πως στις 13-12-2011 θα γίνει ειδική συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής για το Περιβάλλον της Βουλής, για το θέμα του Κορινθιακού, παρουσία του Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Παπακωνσταντίνου, όπου οι τέσσερεις Περιφερειάρχες θα καταθέσουν την κοινή πρότασή τους, για να προωθηθεί η χρηματοδότησή της.
Εκ μέρους του Συνδέσμου Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού (ΣΠΟΑΚ) παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος και Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, και τα μέλη του Δ.Σ Ήρώ Κουρή, Απόστολος Βανταράκης και Σταμάτης Χαλβαντζής ενώ εκ μέρους της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού «ΑΛΚΥΩΝ» συμμετείχαν οι κ.κ. Γιώργος Παλαμάρης, Αντιπρόεδρος και Παναγιώτης Παναγόπουλος.