Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Σε διαθεσιμότητα 26 εργαζόμενοι σε εργοστάσιο φωτοβολταϊκών στη ΒΙΠΕ Πατρών

Ερώτηση του Νίκου Τσούκαλη προς τους υπουργούς  Εργασίας και Ανάπτυξης

Σε αναστάτωση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο φωτοβολταϊκών συστημάτων, που λειτουργεί στη ΒΙ.ΠΕ. της Πάτρας και ανήκει στον Όμιλο Επιχειρήσεων Παναγάκου, καθώς ανα-κοινώθηκε από τη διοίκηση, ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 26 άτομα.



Η Διοίκηση της εταιρίας ανακοίνωσε στους εκπροσώπους των εργαζομένων την πρόθεσή της να θέσει σε διαθεσιμότητα ένα ποσοστό εργαζομένων (26 άτομα), από 15 Δεκεμβρίου 2011 μέχρι 31 Ιανουαρίου 2012, ενώ δεν έκανε δεκτό το αίτημα των εργαζομένων για να υπάρξει διαθεσιμότητα (εάν αυτή είναι αναγκαία) εκ περιτροπής, συμπεριλαμβάνοντας το σύνολο των εργαζομένων και όχι μονό 26 συγκεκριμένα άτομα.


• Επειδή έντονη είναι η ανησυχία των εργαζομένων, ότι το εργοστάσιο οδεύει προς κλείσιμο και οι ίδιοι θα προστεθούν στις στρατιές των ανέργων της περιοχής,


Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί


Τι προτίθενται να πράξουν για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στο εργοστάσιο φωτοβολταϊκών συστημάτων, του Ομίλου Επιχειρήσεων Παναγάκου, στη ΒΙΠΕ Πατρών;


Ο ερωτών βουλευτής


Νίκος Τσούκαλης
Τα προβλήματα στη συγκεκριμένη μονάδα έχουν ξεκινήσει από το καλοκαίρι, οπότε έχουν απολυθεί μέχρι σήμερα, περίπου 100 εργαζόμενοι. Η βιομηχανία είχε ξεκινήσει τη λειτουργία της με την προοπτική να απασχολήσει περίπου 300 άτομα προσωπικό και σήμερα εργάζονται σε αυτήν περίπου 110 άτομα.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και υποτίθεται ότι τα φωτοβολταικα συστήματα είναι ένας αναπτυσσόμενος κλάδος...