Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Στη βουλή το θέμα του παλαιού μουσείου Αρχαίας Ολυμπίας που παραμένει Κλειστό

ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ

Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, Θανάσης Λεβέντης και Γρηγόρης Ψαριανός κατέθεσαν στη βουλή ερώτηση με την οποία ερωτούν τον υπουργό Πολιτισμού, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την πρόσληψη προσωπικού και την ομαλή λειτουργία του Μουσείου της αρχαίας Ολυμπίας το οποίο παραμένει κλειστό.


Στην ερώτησή τους οι τρείς βουλευτές αναφέρουν:



Εκτός λειτουργίας παραμένει το παλαιό μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας και το παλιό εφορείο – μουσείο των ανασκαφών στην Αρχαία Ολυμπία. Η παραπάνω εξέλιξη δημιουργεί σοβαρότατο πλήγμα στον τουρισμό της περιοχής σε μια κρίσιμη οικονομικά και όχι μόνο περίοδο.

Το κλείσιμο του παλιού Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας είναι αποτέλεσμα των πολλαπλών αποχωρήσεων υπαλλήλων που γίνονται λόγω των επικρατουσών οικονομικών συνθηκών ενώ τα πράγματα έγιναν χειρότερα με την αποχώρηση του εποχικού προσωπικού στις 31 Οκτώβρη.


Δεδομένης της αναγκαιότητας λειτουργίας των μουσείων της Αρχαίας Ολυμπίας για την τουριστική ανάπτυξη ενός απ’ τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας μας,


Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την πρόσληψη προσωπικού και την ομαλή λειτουργία του Μουσείου της αρχαίας Ολυμπίας.

Οι ερωτώντες βουλευτές

Θανάσης Λεβέντης
Νίκος Τσούκαλης
Γρηγόρης Ψαριανός

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ