Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Εκποιεί τον εργοταξιακό της εξοπλισμό η εταιρεία Vinci

ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Τον κίνδυνο οριστικής διακοπής των εργασιών στην «Ολυμπία οδό» επισημαίνει με ερώτησή του ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, μεταφέροντας την πληροφορία για επικείμενη εκποίηση όλου του εργοταξιακού εξοπλισμού της κατασκευάστριας εταιρείας vinci και αποχώρησής της απ’ το έργο.


Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:



Το πρόβλημα της χρηματοδότησης του έργου με το πάγωμα που επέβαλαν οι τράπεζες στην ομαλή ροή εκταμίευσης των χρημάτων κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα ένα από τα λίγα αναπτυξιακά έργα που εκτελούνται στην περιοχή του Δυτικού άξονα, με την κυβέρνηση να παραμένει παθητικός θεατής των εξελίξεων.

Η «Ολυμπία οδός» οφείλει να σεβαστεί τη σύμβαση που υπέγραψε με το υπουργείο και επικυρώθηκε από τη βουλή το 2007 και να πάψει να χρησιμοποιεί τη στάση των τραπεζών ως άλλοθι για απολύσεις και καθυστερήσεις στο έργο, πολύ περισσότερο δε, να εγκαταλείψει εντελώς το έργο και να αποχωρήσει απ’ αυτό.


Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. υπουργός:


1. Αληθεύουν οι πληροφορίες περί επικείμενης εκποίησης του εξοπλισμού της εταιρείας vinci και αποχώρησής της από το έργο;

2. Τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την ομαλή συνέχιση του έργου που έχει αναλάβει η «Ολυμπία οδός»;


Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης
Αναστάτωση επικρατεί σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα από την παρατεταμένη διακοπή των εργασιών στα έργα της «Ολυμπίας οδού» αλλά και από την έντονη φημολογία των ημερών, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία vinci που συμμετέχει στην ανάδοχο κοινοπραξία, αποφάσισε να εκποιήσει όλον τον εργοταξιακό της εξοπλισμό και να αποχωρήσει οριστικά απ’ το έργο.