Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Δημοκρατικής Αριστεράς με το Δήμαρχο Πατρέων κ. Δημαρά

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24-9-2011 η συνάντηση αντιπροσωπείας της Δημοκρατικής Αριστεράς Αχαΐας με το Δήμαρχο Πατρέων κ. Γιάννη Δημαρά στο Δημαρχείο. Στη συνάντηση πήραν μέρος ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης ο περιφερειακός σύμβουλος και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας Χρήστος Σταυρόπουλος και ο διαμερισματικός σύμβουλος και υπεύθυνος εκ μέρους της Γραμματείας της Ν.Ε για την αυτοδιοίκηση, Νίκος Μπαλαφούτης.


Επιπλέον τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης και κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας μέσα από τους εθελοντικούς και άλλους φορείς, αλλά και ο σημαντικός ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν τα τοπικά και διαμερισματικά συμβούλια της πόλης, στην κατεύθυνση της ενθάρρυνσης δημιουργίας τοπικών δικτύων αλληλεγγύης. Εκ μέρους της αντιπροσωπείας τονίστηκε πως τα όποια θεσμικά η οργανωτικά προβλήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με εξωστρεφή λειτουργία της Δημοτικής αρχής και με την ανάληψη πρωτοβουλιών που ενώνουν την τοπική κοινωνία και τους πολίτες.


Ο κ. Δήμαρχος έκανε αναφορά στα σοβαρά θεσμικά προβλήματα του «Καλλικράτη» που καθυστέρησαν την ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς, αλλά και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, ενώ περιέγραψε με μελανά χρώματα την οικονομική κατάσταση του Δήμου και την ανύπαρκτη στήριξη απ’ το κράτος, τονίζοντας το τεράστιο πρόβλημα που προκαλεί στις δημοτικές επιχειρήσεις αλλά και τους εργαζόμενους η περικοπή των εισοδημάτων.


Οι επαφές της Δημοκρατικής Αριστεράς με φορείς της περιοχής θα συνεχιστούν τη Δευτέρα 26-9-2011 όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων νήσων, κ. Τάσο Αποστολόπουλο καθώς και με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα.
Η αντιπροσωπεία της ΔΗΜ.ΑΡ εξέφρασε στο Δήμαρχο τη στήριξη του κόμματος στη Δημοτική αρχή, επισημαίνοντας ότι σε καιρό κρίσης ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως ο πλησιέστερος στον πολίτη θεσμός, είναι κρίσιμος και επιβάλλεται η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανακούφιση των πολιτών. Για το λόγο αυτό τα μέλη της αντιπροσωπείας παρέδωσαν στο Δήμαρχο, δέσμη 10 προτάσεων κοινωνικής αλληλεγγύης, της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, πιστεύοντας βαθιά πως στη δύσκολη περίοδο κρίσης που περνάμε, η κοινωνική μέριμνα και πρόνοια ΔΕΝ αποτελούν πολυτέλεια αλλά αδήριτη ανάγκη.