Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Η Δημοκρατική Αριστερά με τους βουλευτές Νίκο Τσούκαλη και Γρηγόρη Ψαριανό δηλώνει το παρόν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης

Εκδικάζεται στις 12 Σεπτεμβρίου η υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων

Με πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Αριστεράς, και λόγω του κρίσιμου χαρακτήρα της εκδίκασης της υπόθεσης των γερμανικών αποζημιώσεων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης στις 12-9-2011, οι βουλευτές Αχαϊας Νίκος Τσούκαλης και Β΄Αθηνών Γρηγόρης Ψαριανός, θα παρακολουθήσουν τη διαδικασία.


Η Δημοκρατική Αριστερά έχει παρέμβει με ερωτήσεις της για το εν λόγω θέμα, τόσο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, όσο και στο Υπουργείο Εξωτερικών ζητώντας επιτακτικά την αναβάθμιση του ζητήματος από το ελληνικό Δημόσιο και την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της Ελλάδας.


Στις τελευταίες τους παρεμβάσεις, οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ αναδεικνύουν την υποβάθμιση του ζητήματος από το ελληνικό Δημόσιο και την απουσία οποιασδήποτε μορφής ενημέρωσης, τόσο της Βουλής, όσο και της ελληνικής και ευρωπαϊκής κοινής γνώμης.


Η ΔΗΜ.ΑΡ. τονίζει ότι η εκδίκαση της υπόθεσης συνιστά κρίσιμο γεγονός, γιατί οποιαδήποτε απόφαση θα αποτελέσει πρόκριμα και νομολογιακή βάση για κάθε μελλοντική αξίωση πολιτών ή και κρατών για πολεμικές αποζημιώσεις.